Un român pleacă în Mongolia, să gătească pentru aur. Are în geantă un teanc de pliante ca să-i convingă pe asiatici să facă turism în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Popovici speră să vină cu multe medalii din Mongolia

Bucătarul cărăşean Marian Popovici reprezintă România la una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de gătit, ce are loc în Mongolia, în perioada 6-8 septembrie.

Marian Popovici, este Executive Chef şi e unul dintre cei mai valoroşi bucătari din Banat. Este un tânăr născut, la Rudăria, în Caraş-Severin, care la doar 30 de ani, a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din ţară.

În prezent, este căutat pentru a găti la toate marile evenimente din zona Banatului şi nu numai. Aşa se face că ACEEA, organizaţia profesională a bucătarilor din România l-a desemnat pe Marian să participe la una din cele mai importante întreceri gastronomice, Cupa Gingis Han, din Mongolia. România mai are un singur reprezentant pentru această competiţie, Iulia Drăguţ, preşedinta organizaţiei profesionale, cea care va face parte din juriul acestui festival.

Marian Popovici este încrezător în măiestria sa şi speră să se întoarcă cu cel puţin o medalie de aur din Mongolia. “Am ceva emoţii, mai ales că, de această dată voi fi singurul român din această competiţie. Sper să iau cât mai multe medalii şi cel puţin una să fie din aur. Le mulţumesc doamnei Iulia Drăguţ, preşedinta ACEEA şi domnului Radu Zărnescu, preşedinte Euro Toques Romania, pentru încrederea acordată şi sper să nu-i dezamăgesc”, a spus Marian, care se pregăteşte să participe la trei secţiuni: peşte/fructe de mare, pasăre şi carne roşie.

Ca de fiecare dată, când se prezintă la un concurs gastronomic, Marian nu uită de unde a plecat şi are în bagajul său şi câte un teanc cu pliante cu Morile pe apă de la Rudăria şi Cascada Bigăr. Profită că, la acest gen de evenimente, vin oameni din întreaga lume şi nu ezită să-i invite să viziteze România, respectiv Caraş-Severinul.

Marian  a absolvit un liceu cu profil alimentar, însă aventura sa în bucătărie a început în armată, când a avut de ales între bucătărie şi instrucţie. A ales bucătăria şi de atunci nu a mai ieşit din ea.

Mai multe pentru tine:
Medicamentele eliberate fără prescripție medicală pe care nu ar trebui să le amestecați niciodată cu alcool: „Oamenii nu își dau seama de pericol”
Un obiect unic pe teritoriul fostei provincii romane Dacia, descoperit la Turda
Octavian Ursulescu rupe tăcerea. Ce relație era, de fapt, între Alexandru Arșinel și Stela Popescu? Mulți îi credeau soț și soție: „Un cuplu sudat numai pe scenă”
Rețetă turcească de salată de vinete cu iaurt și usturoi. E dietetică, delicioasă și sănătoasă
Mihai Trăistariu intervine în scandalul burselor: „Unde să lucreze studenții, să facă striptease noaptea?” Mesaj dur pentru guvernanți: „Asta nu mai e carte!”
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”
Regele Charles, mișcare istorică neașteptată, prima dată în 1428 de ani! Suveranul a numit o femeie în acest post cheie pentru Marea Britanie
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
Cum a ajuns un pasager să plătească la aeroport de trei ori prețul biletului pentru un bagaj în plus: „A trebuit să mă împrumut”
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!