Simona Teighiu-Jurj este dăscăliţa pasionată de vânzări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra este pragmatică, ştie exact ceea ce vrea de la viaţă, dar este în acelaşi timp foarte sensibilă şi ţine enorm la persoanele care o înconjoară. Simona s-a năcut la Caransebeş şi a absolvit Liceul Pedagogic „C.D.Loga” din acelaşi oraş pentru că în ciclul gimnazial visul ei a fost să ajungă dascăl.

Profil:

Născută. 19.09.1981, Caransebeş
Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice Marketing, UVT
Familie. Căsătorită, o fetiţă Beatrice

Viaţa însă şi împrejurările ei au dus-o într-o locaţie cu totul diferită, pe care o adoră.

„Ca orice copil, visul meu a fost să devin învăţătoare şi să fiu exact ca şi doamnele pe care le-am avut eu la clasă. În plus, iubesc foarte mult copiii. Mi-a plăcut foarte mult faptul că în liceu am avut ocazia să fac şi practică în acest sens. Din păcate, nu am reuşit să profesez niciodată ca dascăl, deşi am o diplomă care îmi atestă calităţile de professor. Cel puţin, aşa îmi place să cred”, a povestit Simona. După ce a absolvit liceul s-a reprofilat pe un domeniu mai puţin umanist, dar la care a început să vizeze încă din timpul liceului.

A ajuns în vânzări

„Din liceu mă gândeam că trebuie să urmez Facultatea de Ştiinţe Economice pentru că iubesc cifrele şi calculele şi am considerat că o astfel de facultate te face să gândeşti pragmatic şi să ştii exact unde să cauţi rădăcinile unei probleme”, a spus tânăra.

Fără să îşi dorească neapărat să lucreze în domeniul vânzărilor, aşa s-a întâmplat, iar Simona crede că întâmplarea este una potrivită pentru ea, dar şi pentru calităţile neexploatate pe care le are în acest sens. „Am nimerit în acest domeniu, pe funcţia de consilier vânzări. În foarte scurt timp însă, am obţinut rezultate excepţionale, care m-au promovat pe funcţia de director de marketing şi calitate. Firma respectivă se ocupa de vânzarea de maşini”, a spus Simona, perseverentă din fire şi foarte sigură pe ea.

„Ca un bun profesionist şi ca un tânăr, am înţeles că în toate activităţile şi demersurile mele calitatea trebuie să îşi facă dovada”, a spus tânăra, perfecţionistă din fire. Din cauza unor împrejurări care nu au ţinut de ea, ci de criză Simona a luat decizia că trebuie să lucreze într-o instituţie de stat şi aşa a ajuns şef de serviciu vânzări la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, unde a promovat în funcţie, iar acum reprezintă întreaga zonă de vest pe partea comercială.

Reţeta succesului

În ceea ce priveşte lucrul cu oamenii, cu care Simona are de aface, i se pare cel mai uşor lucru cu putinţă. „De multe ori am înţeles că viaţa înseamnă acumulare permanentă, dar întâi de toate, iubire, apreciere şi respect faţă de semeni”, a spus Simona, care crede că aceasta este reţeta succesului în toate activităţile pe care le practicăm.

Întrebări şi răspunsuri

Cum îţi petreci timpul liber?
Atunci când am timp liber îl petrec alături de familia mea. Pentru mine, căminul este pe locul întâi şi mai ales fetiţa mea Beatrice. Este adorabilă şi nu pot rata niciun minut pe care îl am, aşa că vreau să stau în prejma ei. 
Ce ţi-ai propus pentru 2011?
În afară de progresul pe plan profesional, în plan personal sper să ajung în Statele Unite ale Americii.  Anul trecut am vizitat Roma şi am rămas impresionată. O părere deosebită cred că mi-ar imprima în minte o călătorie pe un alt continent. 

Ce-i place
Îmi plac oamenii, politica şi călătoriile. Îmi place să vizitez cât mai multe locuri. Tocmai de aceea, aleg cu atenţie locul în care merg în vacanţă şi niciodată nu revin în locurile unde am mai fost. Îmi place să fac mişcare, nu să lenevesc la soare.

Ce nu-i place

Detest minciuna şi nepunctualitatea. Oamenii care ocolesc adevărul şi sunt nepunctuali cred că nu vor avea niciodată nimic de spus şi sunt neserioşi. Sunt o fire activă, ceea ce înseamnă că nu îmi place să pierd vremea aiurea.