Reşiţa: VIDEO Criza loveşte greu toate investiţiile în turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: VIDEO Criza loveşte greu toate investiţiile în turism

Corpul de Control al Ministerului Turismului a început o campanie de verificări. De la Dunăre la munte, problemele turismului sunt infrastructura proastă şi lipsa personalului calificat.

CITEŞTE ŞI

Reşiţa: Elena Udrea spune că staţiunea Băile Herculane a fost privatizată dubios

Corpul de control al Ministerului Turismului a început astăzi o amplă acţiune de control în judeţ. Acţiunea este urmare a sesizărilor venite de la proprietarii de pensiuni din Staţiunea Poiana Mărului, care reclamau că mai multe unităţi neclasificate turistic cazează diverse persoane. Situaţia a fost reclamată şi la Băile Herculane, unde corpul de control va rămâne până la finele lunii.

Recesiunea a oprit investiţiile
Principala problemă a opertatorilor de turism din judeţ este criza financiară, care a oprit aproape toate investiţiile mari prognozate pentru acest an. „În privinţa Hotelului Sebeş de pe Muntele Mic am reuşit să găsesc un asociat la acest proiect, care a dorit schimbarea proiectului tehnic, fapt ce va amâna investiţia propusă pentru acest an” a spus Horaţiu Buna, patronul SC Teleferic Alpin de pe Muntele Mic. Buna a mai spus că va monta mai multe tunuri de zăpadă în acest an. „Eu am cumpărat deja telegondola, care stă şi rugineşte pe munte, în aşteptarea rezolvării actelor” a spus Romeo Dunca, investitor de pe Muntele Mic.

Telegondola rugineşte

Investiţii lipsă şi la Herculane

La Băile Herculane, Iosif Armaş spune că a investit zeci de milioane de dolari în realizarea documentaţiei tehnice pentru renovarea hotelurilor din staţiune, dar că primăria l-a acţionat în instanţă pentru clădirile din Centrul Civic, acţiune ce a blocat investiţia. „Personal l-am adus la Herculane pe vicepreşedintele Raiffeisen Bank cu elicopterul, tocmai pentru a mă ajuta în finanţarea investiţiei, însă cine investeşte într-un proiect aflat în litigiu de cinci ani de zile?” a declarat Armaş. Primarul Nicuşor Vasilescu a subliniat că litigiul în instanţă nu privea hotelurile ci doar câteva clădiri din centrul istoric al staţiunii. Elena Udrea a spus că investiţiile angajate la privatizare nu s-au concretizat şi că va avea o vizită de lucru chiar în staţiune, prilej cu care va rezolva toate problemele.


Publicitate pentru Cheile Nerei
Cheile Nerei este prima locaţie din judeţ care a intrat în clipurile publicitare realizate de Ministerul Turismului, urmând ca, pe rând şi alte locaţii turistice să beneficieze de promovare din partea Statului Român.