Căutările celor doi tineri dispăruţi se fac în „Căldările Ţarcu“ (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căutările continuă şi astăzi

Salvamontiştii cărăşeni şi alpiniştii profesionişti îi caută  şi astăzi pe cei doi tineri care s-au rătăcit în munţii Ţarcu. „Astăzi este ultima zi în care salvamontiştii îi caută pe tineri, de mâine cazul este preluat de poliţişti“, spune Valentin Balaban, Salvamont Caraş-Severin.

Ora 17.30

După o altă zi de căutări intense ale celor doi tineri, salvamontiştii încep să se retragă din acţiune. Din cauza lăsării întunericului acţiunea nu a mai putut fi continuată, iar până la momentul actual, nu a fost găsit niciun indiciu util în aflarea locului unde ar putea fi meteorologul Ioan Gruia şi a soţia Adriana. Cazul intră în atribuţia poliţiştilor, începând de mâine, . „Din nefericire nu am găsit nimic nici astăzi. Am discutat şi cu părinţii fetei şi am explicat situaţia“, a declarat Valentin Balaban, şeful serviciului Salvamont Caraş-Severin.

Ora 9.30

Alpiniştii profesionişti şi salvamontiştii cărăşeni au plecat în căutări de la ora şase dimineaţa. Ultima poziţie pe care o au salvamontiştii este cea de la momentul în care cei doi tineri s-au întâlnit cu cei de la Clubul timişorean „Alternative“ şi poziţia ultimului apel purtat cu familia lui Ionuţ Gruia. „Cele două poziţii sunt la diferenţă de 15 minute una de cealaltă şi coincide cu drumul spre staţia meteo Ţarcu“, spune Valentin Balaban, Salvamont Caraş-Severin. Se pare că ulterior s-a produs devierea de la acest traseu.

Rătăciţi de sâmbătă
Meteorologul Ioan Gruia a părăsit în cursul zilei de sâmbătă, staţia meteo Ţarcu la care este angajat, ca să o ia pe soţia sa. Cei doi urmau să-şi petreacă Sărbătorile de Iarnă, în vârf de munte, întrucât meteorologul a fost programat de serviciu, în această perioadă. Ionuţ a ajuns la staţia meteo de la Cuntu, de unde, de  altfel a şi preluat-o pe soţia sa Adriana, de 20 de ani. Lucurile au început să se complice, odată cu declanşarea viscolului de pe munţii Ţarcului. Vântul puternic şi gerul de afară i-a buimăcit pe cei doi tineri care nu mai reuşit să ajungă înapoi la staţia la care lucrează Ionuţ.„Verişorul lui a anunţat Serviciul de Salvamont că cei doi soţi nu au mai ajuns la destinaţie“, spune Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin, care şi-a trimis oamenii pe munte.

Familia este fără glas
„Am încercat să o avertizez pe Adriana, soţia lui să nu urce pe munte, că e rea vremea, dar ea a vrut neapărat să îşi petreacă sărbătorile alături de soţul ei”, spune răvăşit Ianoş Gruia, tatăl lui Ionuţ. Tinerii s-au căsătorit acum un an. Tatăl meteorologului este foarte îngrijorat pentru că Ionuţ nu avea provizii la el şi mai mult decât atât, nici măcar chibrite pentru că nu este fumător. Părinţii băiatului nu îşi pierd speranţa şi sunt încrezători în faptul că salvamontiştii îi vor găsi pe cei doi, teferi.