Bucătarii se bat în reţete sofisticate sau tradiţionale pentru Revelion. Cât poate câştiga un chef român în doar două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO

Bucătarii se pregătesc în această perioadă pentru masa de Revelion, despre care spun că este unul din momentele cele mai importante din an când pot să-şi arată măiestria.

Restaurantele care nu au reuşit până în momentul de faţă să-şi angajeze o echipă de bucătari au mari probleme, deoarece chefii sunt deja cu înţelegerile făcute.

Marian Popovici, unul dintre cei mai premiaţi bucătari români peste hotare, spune că restaurantele caută încă din toamnă să bată palma cu cei mai buni bucătari pentru Revelion şi Anul Nou. Asta pentru că mesele din această perioadă sunt cele mai importante.

“Eu prefer să gătesc pentru almăjenii mei în această perioadă. În timpul anului sunt plecat mereu la tot felul de competiţii şi atunci de sărbători vreau să mai stau pe acasă. Crăciunul îl fac acasă, cu ai mei, iar de Revelion o să gătesc, pentru al treilea an consecutiv, la un restaurant de aici, din zonă, de pe Valea Almăjului”, spune chef Marian Popovici, originar din Caraş-Severin.

Bucătarul spune că masa trebuie să fie una grandioasă. În aceast an a preferat să lase deoparte tradiţia şi să pregătească bucate puţin mai sofisticate. “Masa asta e oglinda fiecărui bucătar. Trebuie să iasă foarte bine, pentru că şi invitaţii se aşteaptă la bucate alese. Eu, anul acesta, o să pregătesc un meniu bogat. Am ales ca vedeta de anul acesta să fie pieptul de raţă, cu dulceaţă de fructe de pădure. O să mai avem un ton pe andive cu perle de icre, gustarea caldă va fi un şalău pe cartofi asiatici cu tăiţei de orez. Dar chiar dacă meniul nu este unul tradiţional, de la masa asta nu pot să lipsească sărmăluţele şi multe alte suprize delicioase”, spune Marian Popovici.

Sebastian Paul, un alt bucătar cunoscut în zona Banatului, spune că cea mai importantă masă dintre ani trebuie să fie una tradiţională, dar de la care nu poate lipsi peştele. “Un file de şalău cu sos, pe pat de sparanghel  şi baby morcovi. Dar ceafa de porc se regăseşte în meniu, cârnaţi cu hrean, ouă umplute şi tot ce prepară românii tradiţional pentru noaptea asta”, spune Sebastian.

Bucătarii muncesc cam două zile pentru cea mai importantă masă a anului, însă şi plata e pe măsură. Tariful pentru munca prestată de un şef depăşeşte 1.000 de euro.

Mai multe pentru tine:
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Gestul răvășitor al lui Eugen Cristea, la 7 luni de la decesul soției: „Îi simt prezența în casă, mai pun o farfurie pe masa de Crăciun”. Cine îi alină suferința?
Motivul halucinant pentru care Emmanuel Macron a apărut cu pantofi cu două numere mai mari. Imaginile sunt reale și au încins Internetul
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Crima pasională din Ploiești. Viața medicului Roxana Călin după ce a ucis-o pe soția amantului. S-a recăsătorit cu un bărbat din domeniul juridic și călătorește de la Monaco în toată lumea
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi