UPDATE Directorul comercial al furnizorului de apă din Vâlcea, ridicat de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La sediul comercial al firmei au avut loc perchezitii. Foto Adevarul

Ionuţ Ionescu, directorul comercial al Apavil S.A., furnizorul de apă şi canal din judeţul Vâlcea, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în intervalul septembrie 2014 - decembrie 2014, Ionuţ Ionescu, în calitate de director comercial, a primit de la un denunţător, agent comercial, sumele de 1.000 dolari americani şi 5.000 de lei, pentru ca în schimb să-i atribuie, în mod preferenţial, prin încredinţare directă, contracte de achiziţie publică vizând necesarul SC Apavil SA Vâlcea, aferent anului 2015. 

         

De comun acord, cei doi au stabilit ca inculpatul Ionescu Ion să primească, în numerar, suma de 10.000 de dolari americani, iar în funcţie de cuantumul contractelor atribuite, să-i mai fie remis un procentaj de 15% din contravaloarea acestora, din care să fie scăzută suma dată în avans.

În acelaşi context, la data de 08 ianuarie 2015, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului Ionescu Ion fiind găsite sumele  de 1.000 euro şi 20.000 lei, primite de la denunţător.

 Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.