Undă verde pentru reabilitarea şi modernizarea Arenelor Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul ar putea fi realizat cu fonduri europene. FOTO Ziarul de Vâlcea

Consilierii municipali au aprobat, miercuri, planul urbanistic prin care sunt propuse o serie de lucrări pentru reabilitarea şi modernizarea imobilelor existente în zona Arenelor Traian, dar şi construcţia a două terenuri de tenis şi a unui centru comunitar.

Conform documentaţiei urbanistice, centrul comunitar va avea săli de fitness şi judo, vestiare, birouri administrative şi camere de cazare pentru sportivi. În imediata apropiere vor fi amenajate două terenuri de tenis, un loc de joacă pentru copii şi o ceainărie.  Planul Urbanistic de Detaliu (PUD)  prevede reproiectarea şi refacerea nocturnei, amenajarea unei piste de biciclete, dar şi realizarea de trasee pietonale şi carosabile. 

Deocamdată, reabilitarea Arenelor Traian nu se poate realiza cu fonduri din bugetul local. Pentru implementarea proiectului, Primăria Râmnicu Vâlcea trebuie fie să acceseze fonduri europene, fie să încheie un parteneriat public-privat. Documentaţia aferentă PUD-ul este valabilă trei ani din momentul aprobării în Consiliul Local.