Un trăsnet a mai omorât un om, două vaci şi un câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copacul sub care a fost trasnit un barbat din Lacusteni, dar si cele doua bovine şi câinele sau

Ascuns sub un plop de potopul care s-a abătut asupra comunei Lăcusteni, bărbatul a fost trăsnit, murind instantaneu alături de animalele care-l însoţeau. De-a lungul anilor, mai mulţi vâlceni şi-au găsit sfârşitul răpuşi de natura dezlănţuită.

Azi, 2 august, o femeie din localitatea Lăcusteni-Vâlcea şi-a găsit soţul decedat sub un plop din zăvoiul de pe râul Olteţ. „Florica P. a sunat pe numărul de urgenţă 112, iar echipa operativă de la Poliţia Rurală Zătreni s-a deplasat la faţa locului. A fost identificat decedat Vasile P. (65 ani), soţul femeii. Tot decedate au fost descoperite două bovine şi un câine. Din cercetări a reieşit că în după amiaza de 1 august, bărbatul a plecat cu animalele la păşunat şi nu s-a mai întors. În acea perioadă, în zonă a plouat torenţial, fenomen însoţit de descărcări electrice atmosferice. Cercetările au stabilit că bărbatul a fost trăsnit, la fel şi animalele care-l însoţeau", a spus sinsp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.
Tot ieri, 1 august, a fost trăsnit sub un copac şi un bărbat din localitatea Roşiile, care plecase tot cu animalele la păşunat (vezi galerie foto). În ultimii ani, natura dezlănţuită a mai omorât doi oameni care se adăpostiseră întrun rezervor de captare a apei, din viile Drăgăşaniului, iar pe Muntele Nedeta, din Costeşti-Vâlcea, a fost omorâtă de trăsnet o turmă formată din 140 de oi şi capre.

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la tragediile provocate de trăsnete în judeţul Vâlcea.