Râmnicu Vâlcea: Un copil turc a dispărut pe drumul dintre şcoală şi casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pircan Bugra Hikmet Can, copilul turc disparut pe drumul dintre scoala si casa

Copilul a fost prins fumând la Gradina Zoologică, iar diriginetele a anunţat-o pe mama acestuia. Elevul nu s-a mai întors acasă.

Pircan Bugra Hikmet Can (14 ani), născut la Instambul şi stabilit în România în urmă cu cinci ani, a dispărut de la domiciliul din Râmnicu Vâlcea. Tatăl a anunţat poliţia aseară, la ora 21.00. Mama băieţelului, Mihaela, ne-a spus: „Copilul a fost miercuri la Şcoala Nr. 4 din Râmnicu Vâlcea şi a fost cu dirigintele în vizită la Grădina Zoologică. Acolo băiatul meu a fost prins fumând, iar diriginetele m-a anunţat despre acest lucru. Băiatul a aflat de la profesor că dirigintele a luat legătura cu mine şi, probabil, s-a temut să mai vină acasă".

Bugra Hikmet (centru) alaturi de colegi de-ai săi.

Părinţii spun că au probleme mari cu copilul. „De la un sistem de învăţământ foarte lejer în Turcia, unde a fost crescut de bunică până la vârsta de nouă ani, aici, la şcoală, i s-a părut foarte greu: un program strict, lecţii multe, dificultăţi de învăţarea a limbii", a mai completat mama. Poliţiştii încearcă să-l găsescă. Scms. Emilian Muşulete, ne-a spus: „Ultima oară copilul a fost văzut pe 1 iunie, în curtea şcolii". Semnalmentele lui Hikmet sunt: înălţime 1,70-1,72 metri, greutate 50-60 kilograme, era îmbrăcat într-un trening albastru şi blugi tot de culoare albastră. Cine poate da relaţii să sune la cel mai apropiat post de poliţie sau pe 112.