Elevii de la seminar din generaţiile trecute, foarte săritori şi muncitori la treburile din gospodăria şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
20 de preoţi din Vâlcea s-au întâlnit după 20 de ani de la absolvirea Seminarului Teologic din Craiova

Declaraţia aparţine fostului director al Seminatului Teologic din Craiova cu prilejul aniversării a 20 de ani de când foştii elevi, acum preoţi vâlceni, au absolvit studiile liceale.

Mai mulţi preoţi din judeţul Vâlcea care au absolvit Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul" din Craiova, promoţia 37, s-au reunit în această săptămână pentru a sărbători 20 de ani de la terminarea studiilor liceale. „La eveniment au participat, alături de familiile lor, preoţi din toate judeţele Olteniei dar şi din judeţele Argeş şi Vrancea", ne-a spus Gabriela Popescu, de la Biroul de presă al Mitropoliei Olteniei. Cu acest prilej, preoţii prezenţi au oficiat o slujbă religioasă, după care au intrat la clasă, pentru strigarea catalogului. „În această săptămână a avut loc întâlnirea unei serii de elevi care a absolvit Seminarul Teologic în anul 1992. Dintre aceştia, doi au trecut la viaţa veşnică, astfel că am săvârşit o slujbă de Te Deum şi o rugăciune de pomenire a celor adormiţi. Ne bucurăm şi Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să organizăm această întâlnire, pentru a ne aminti de momentele frumoase pe care le-am trăit la seminar. La reuniune au participat preoţi care slujesc în judeţele Vâlcea, Dolj, Olt, Gorj dar şi din afara Olteniei", a precizat părintele profesor Ştefan Resceanu, fost director al Seminarului Teologic, în prezent cadru didactic la Faculatatea de Teologie a Universităţii din Craiova. Părintele profesor a mai amintit de ascultarea de care dădeau dovadă elevii în perioada când le preda Limba Latină şi Istoria Religiilor. „Fără a face o comparaţie, generaţiile de elevi din perioada când am fost director al Seminarului erau foarte ascultători, săritori la problemele şi la muncile din gospodăria Seminarului. La vremea aceea, Seminarul avea o gospodărie, pentru că era nevoie să se şi întreţină şi, oricând erau solicitaţi, elevii răspundeau cu mare bucurie", a adăugat părintele profesor Ştefan Resceanu.

 

Dă click pe poze pentru GALERIE FOTO de la întâlnirea după 20 de ani a preoţilor care au absoLvit Seminarul Teologic din Craiova