Zăpada se lasă aşteptată în Prahova. Cum va fi vremea până pe 5 ianuarie 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada va fi puţină la munte, şi este aşteptată abia după Crăciun.  FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

O vreme normală pentru luna decembrie, dar fără precipitaţii, inclusiv în zona montană, sunt estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 23 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, în Prahova

Potrivit ANM, până joi, 26 decembrie, în Muntenia, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 5 grade, fiind uşor mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. În data de 27 decembrie, acestea vor marca o creştere semnificativă, cu aproximativ 3 grade, vremea devenind mult mai caldă decât ar fi normal pentru acastă dată calendaristică.

În intervalul 28 - 30 decembrie valorile termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre valori medii în jur de 4 grade, unde se vor menţine până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză.

Mediile temperaturilor minime vor fi în creştere pânăîn jurul datei de 27 decembrie, când se vor înregistra aproximativ 2 grade, pentru ca mai apoi acestea să marcheze o scădere, în medie cu 3 grade, până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. A doua săptămână va aduce pe parcursul nopţilor un regim termic relativ constant, cu minime termice, în medie, de -3, -2 grade.

Local se vor semnala ploi slabe cantitativ pe 26 – 28 decembrie, iar ulterior probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă.

Precipitaţii slabe după Crăciun, la munte

În prima săptămână, regimul termic diurn nu va avea variaţii semnificative, valorile termice menţinându-se în jurul unei medii de 4 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra în general între -4 şi -1 grad, ceea ce caracterizează o vreme caldă pentru această perioadă din an.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, atât temperaturile maxime, cât şi cele minime, vor fi în scădere uşoară şi treptată, spre valori medii la sfârşitul intervalului de 0 grade, ziua şi aproximativ -6 grade, noaptea.

Până pe 26 decembrie nu se estimează precipitaţii, pentru ca în intervalul 26 – 28 decembrie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte şi slabe cantitativ să fie în creştere. După acest interval şi până pe 5 ianuarie, precipitaţiile vor fi puţine.

Vă mai recomandăm

METEO Vin ninsorile şi gerul. Prognoza pentru următoarele trei luni

Crăciun fără zăpadă în Bărăgan. Cât de cald va fi de sărbători