Zăpada se lasă aşteptată în Prahova. Cum va fi vremea până pe 5 ianuarie 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada va fi puţină la munte, şi este aşteptată abia după Crăciun.  FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
Zăpada va fi puţină la munte, şi este aşteptată abia după Crăciun.  FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

O vreme normală pentru luna decembrie, dar fără precipitaţii, inclusiv în zona montană, sunt estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 23 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, în Prahova

Potrivit ANM, până joi, 26 decembrie, în Muntenia, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 5 grade, fiind uşor mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. În data de 27 decembrie, acestea vor marca o creştere semnificativă, cu aproximativ 3 grade, vremea devenind mult mai caldă decât ar fi normal pentru acastă dată calendaristică.

În intervalul 28 - 30 decembrie valorile termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre valori medii în jur de 4 grade, unde se vor menţine până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză.

Mediile temperaturilor minime vor fi în creştere pânăîn jurul datei de 27 decembrie, când se vor înregistra aproximativ 2 grade, pentru ca mai apoi acestea să marcheze o scădere, în medie cu 3 grade, până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. A doua săptămână va aduce pe parcursul nopţilor un regim termic relativ constant, cu minime termice, în medie, de -3, -2 grade.

Local se vor semnala ploi slabe cantitativ pe 26 – 28 decembrie, iar ulterior probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă.

Precipitaţii slabe după Crăciun, la munte

În prima săptămână, regimul termic diurn nu va avea variaţii semnificative, valorile termice menţinându-se în jurul unei medii de 4 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra în general între -4 şi -1 grad, ceea ce caracterizează o vreme caldă pentru această perioadă din an.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, atât temperaturile maxime, cât şi cele minime, vor fi în scădere uşoară şi treptată, spre valori medii la sfârşitul intervalului de 0 grade, ziua şi aproximativ -6 grade, noaptea.

Până pe 26 decembrie nu se estimează precipitaţii, pentru ca în intervalul 26 – 28 decembrie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte şi slabe cantitativ să fie în creştere. După acest interval şi până pe 5 ianuarie, precipitaţiile vor fi puţine.

Vă mai recomandăm

METEO Vin ninsorile şi gerul. Prognoza pentru următoarele trei luni

Crăciun fără zăpadă în Bărăgan. Cât de cald va fi de sărbători

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite