Ploieştiul, Câmpina şi două staţiuni de pe Valea Prahovei ies din scenariul roşu. Incidenţa la mia de locuitori a scăzut brusc de la o zi la alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test pentru depistarea COVID-19 FOTO Arhivă

Municipiile Ploieşti şi Câmpina, dar şi Azuga şi Buşteni au intrat începând de luni 26 aprilie în scenariul galben, după ce numărul de cazuri la mia de locuitori a scăzut brusc de la o zi la alta.

 Astfel, dacă duminică 25 aprilie, la Ploieşti incidenţa de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori era de 3,02, luni, 26 aprilie, incidenţa a scăzut până la 2,94 la mia de locuitori, ceea ce permite o serie de relaxări în Săptămâna Mare.  În aceeaşi situaţie se află şi Câmpina, unde duminică incidenţa la mia de locuitori era de 3.08, iar luni a scăzut la 2.75.

Azuga şi Buşteni, localităţi aflate până duminică în scenariul roşu, au raportat luni o incidenţă de 2,57, repsectiv 2.64 la mia de locuitori, astfel că turiştii care ajung la munte în aceste zile vor avea parte de mai puţine restricţii.

Deocamdată Sinaia rămâne în scenariul roşu, cu o incidenţă mai mare de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cu şanse realie să ajugă în scenariul galben până la Paşte. În prezent, incidenţa la Sinaia este de 3.59 de cazuri la mia de locuitori.