Moartea unui bebeluş de şase luni, aflat  în plasament, anchetată de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă FOTO Mediafax

Moartea unui bebeluş de doar şase luni, care se afla în plasament la o familie din Ploieşti, este anchetată de Poliţie. Femeia care îl îngrijea susţine că medicii de la Spitalul de Pediatrie au refuzat să-ş transporte la un spital din Bucureşti pe motiv că nu au găsit o ambulanţă.

Femeia care avea în plasament copilul de doar şase luni spune că a mers la Spitalul de Pediatrie din PLoieşti în data de 3 aprilie, la prima oră a dimineţii. Timp de patru ore, acuză aceasta, a stat pe hol fără ca cineva să-i ofere informaţii concrete cu privire la starea de sănătate a copilului.

A afalt târziu că băieţelul este în stare critică, iar când le-a cerut medicilor să-l transporte la Bucureşti, aceştia au refuzat spunând că nu au o ambulanţă la dispoziţie.

Reprezentanţii spitalului de pediatrie din Ploieşti se apără şi spun că pacientul a fost adus la unitatea de primiri urgenţe în stare foarte gravă. Era în comă de gradul al III-lea, şoc septic, febră foarte mare, peste 40 de grade Celsius, deshidratat şi cu disfuncţie multiplă de organe. Copilul nu a putut fi stabilizat, pentru a putea fi transportat la un spital din Bucureşti, susţin medicii.

Băieţelul a murit în aceeaşi zi pe patul de spital.

Poliţia a deschis dosar penal pentru omor din culpă, iar reprezentanţii Direcţiei Pentru protecţia Copilului Prahova fac şi ei propria lor anchetă, dar aşteaptă rezultatul necropsiei care va stabili cauza decesului.