Ministrul de Interne către şefii de deconcentrate: „Atenţie la incompatibilităţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabrilel Berca (în centru), alături de prefectul de Prahova şi secretarul de stat Petre Tobă (foto Alex Policală)

Cu aproape o lună înainte de începerea campaniei electorale, ministrul Administraţiei şi Internelo, Gabriel Berca, s-a întâlnit cu şefii de deconcentrate din Prahova şi le-a cerut să nu implice în politică instituţiile pe care le conduc şi să aibă mare atenţie la contractele din fonduri europene

Ministrul Administraţiei şi Internelor a avut, miercuri, o şedinţă cu directorii instituţiilor de stat din judeţul Prahova. Gabriel Berca le-a solicitat să acorde prioritate maximă contractelşor din fonduri europene. În paralel, înainte de startul campaniei electorale, ministrul le-a spus directorilor să nu implice în niciun fel bunurile instituţiilor în cursa electorală.

„Le-am ordonat: atenţie mare la achiziţiile publice din fonduri europene! Le-am atras atenţia, dacă au cunoştinţă de incompatibilităţi, să acţioneze ca atare, pentru că România nu-şi poate permite să irosească aceste fonduri“, a declarat Gabriel Berca, la finalul şedinţei.

Legat de funcţionarii care participă la acţiuni politice, ministrul a părut mai îngăduitor. Singura condiţie a fost să nu folosească logistica în campanue. „Mi s-a întâmplat şi mie, după ce am devenit prefect, să găsesc materiale de campanie în maşina Prefecturii. Nu a fost deloc un sentiment plăcut. Nu vreau să văd logistica instituţiilor de stat folosită în acest scop“, a afirmat ministrul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!