Dezastru şi la a doua sesiune de bac din Prahova. 16,43% promovabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16,43% este procentul de promovabilitate din a doua sesiune de bacalaureat desfăşurată în Prahova. Practic, din cei 3.921 de candidaţi care s-au prezentat să susţină examenul, doar aproximativ 500 dintre ei au reuşit să obţină şi media 6, necesară pentru a fi consideraţi posesori ai unei diplome care să le ateste studiile liceale.

Dezastrul întregeşte procentul de numai 56,25% obţinut de liceeni în vară, la prima sesiune, adică cu 12% mai puţin decât în 2009. Autorităţile au însă o explicaţie. "Anul acesta a susţinut bacalaureatul generaţia de copii care a intrat în urmă cu cinci-şase ani la şcolile de arte şi meserii. Este vorba, din start, de aproximativ 3.000 de elevi care nu au avut media 5 pentru a ocupa un loc în liceele teoretice, iar nivelul lor destul de slab de pregătire nu s-a schimbat pe parcursul anilor petrecuţi la SAM. Procentul dovedeşte şi corectitudinea desfăşurării examenului", ne-a declarat Gheorghe Borovină, noul inspector şef în cadrul ISJ Prahova.

În plus, din categoria celor care au susţinut bac-ul de toamnă se numără aproximativ 500 de corigenţi care au avut nevoie să aprofundeze şi în vară materiile pentru o notă de 5.

0% la Plopeni şi Filipeşti

Ieri, după afişarea rezultatelor, picaţii au depus şi peste 1.000 de contestaţii, dintre care peste 500 sunt numai la matematică. Rezultatele finale se vor afişa joi, 9 septembrie.

Şi la această a doua sesiune au fost cazuri de unităţi de învăţământ unde nimeni nu a promovat. La Colegiul Gheorghe Lazăr din Plopeni şi Grupul Şcolar Filipeştii de Pădure, procentul este 0%, niciunul dintre cei 40 de liceeni nereuşind să obţină media 6.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos