Cum a reuşit un ploieştean să înşele cu 6000 de euro trei bărbaţi. Poliţiştii au făcut percheziţii la escroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şarlatanul a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii secţiei 3 din Ploieşti

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Ploieşti a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti, fiind acuzat că a înşelat trei persoane cu 6000 de euro.

 Individul le-a cerut oamenilor avans pentru vânzarea unor maşini, doar că a ”uitat” să predea cumpărătorilor şi autoturismele.

”În cursul acestei dimineţi, poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti au efectuat o percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti, la locuinţa unei persoane bănuite de săvârşirea a 3 fapte de înşelăciune. 1 mandat de aducere a fost pus în executare. Din cercetări a rezultat că, începând cu luna decembrie 2020 până în luna aprilie a.c., un bărbat, din Ploieşti ar fi promis unui număr de 3 persoane vătămate, vânzarea a 2 autoturisme, sens în care acesta ar fi primit avans sau plata integrală, în valoare de 6.000 de Euro şi nu ar fi materializat promisiunea făcută”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Prahova.

În urma percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri materiale folosite la activitatea infracţională.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea unităţii de parchet competente, în care se va propune soluţia legală la finalizarea anchetei.