Topul artistelor care au câştigat cele mai multe premii Grammy din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alison Krauss a câştigat nu mai puţin de 27 de trofee FOTO: grammy.com

Acordate din 1957, Premiile Grammy sunt considerate cele mai importante trofee din industria muzicală mondială. Care sunt artistele ce au obţinut de-a lungul anilor cele mai multe premii Grammy aflaţi din materialul de mai jos.

Solista country Alison Krauss deţine recordul absolut pentru o artistă privind numărul de premii Grammy câştigate. În total, Alison Krauss a câştigat nu mai puţin de 27 de premii. Krauss a obţinut primul premiu Grammy în 1990, iar în anul 2000 a apărut în filmul ”O Brother, Where Art Thou”.

Beyoncé ocupă locul al doilea în acest top. Vedeta americană a obţinut până acum 23 de premii Grammy şi a strâns în cariera sa nu mai puţin de 63 de nominalizări la Grammy, mai mult decât oricare altă artistă.

Locul al treilea în clasament este ocupat de legenda R&B Aretha Franklin, cu 18 premii Grammy. De-a lungul unei cariere ce a durat mai bine de cinci decenii, Aretha a avut 112 cântece incluse în clasamentele Billboard, inclusiv 77 în prestigiosul Hot 100, 17 melodii pop de top 10 şi 20 de single-uri R&B ce au ajuns pe primul loc, fiind cea mai de succes cântăreaţă din istoria ierarhiei.

Două artiste contemporane de top sunt pe locul al patrulea la egalitate în top, fiecare având câte 15 trofee. Este vorba de Alicia Keys şi Adele. Pe locurile următoare în clasamentul întocmit de Wikipedia se situează Ella Fitzgerald, Emmylou Harris şi Leontyne Price (fiecare cu câte 13 premii Grammy), urmate de CeCe Winans (12 trofee) şi Shirley Caesar (11).