Şantaj şi răzbunare pe alegători: „săgeţile” din Primăria baronului arestat Pendiuc, din Piteşti, condiţionează Sărbătorile în oraş de eliberarea edilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subalterni din Primărie, dar şi pe linie de partid ai baronului PSD Argeş Tudor Pendiuc condiţionează în mod cel puţin ciudat tradiţionalele evenimente organizate anual în oraş de eliberarea edilului, arestat la domiciliu pentru fapte de corupţie. Un exemplu: celebrele căsătorii oficializate chiar de Pendiuc, în noaptea de Revelion, de 14 ani, se vor mai face şi anul acesta, spune viceprimarul PSD, doar dacă ”domnul primar se va întoarce”.

Doliu în administraţia baronului de Argeş, Tudor Pendiuc, şi răzbunare pe alegători. Aşa s-ar putea caracteriza, pe scurt, administraţia condusă, până de curând, de primarul de Piteşti, Tudor Pendiuc, arestat la domiciliu pentru fapte de corupţie. Odată cu dispariţia din viaţa publică şi administrativă a fostului mare baron PSD, „locotenenţii” acestuia din Primărie au ajuns de la a amâna fără teremen clar organizarea evenimentelor tradiţionale din oraş, de Sărbători, până chiar a le condiţiona de eliberarea lui Pendiuc.

Primul semnal că, anul acesta, la Piteşti, nu e rost de sărbătoare a fost dat chiar pe 1 Decembrie, odată cu aprinderea iluminatului ornamental de iarnă. Fără obişnuitele spectacole, fără discursuri la fel de obişnuite, fără tardiţionala numărătoare inversă. Nimic din festivismul obişnuit aşteptat de cei peste 20 de mii de piteşteni adunaţi în Piaţa Primăriei pentru momentul aprinderii bradului de Crăciun şi a ornamentelor care au împodobit, totuşi, oraşul. Beculeţele au fost aprinse de la întrerupător, fără fast, la finalul momentului militar al retragerii cu torţe, care a închis manifestările dedicate zilei Naţionale a României.

„Dacă se întoarce domnul primar…“
Nici Revelionul nu se mai anunţă a fi ce-a fost odată, căci, se pare, fără Tudor Pendiuc, primar al Piteştiului din 1992, nu se cade! Dacă despre spectacolul în aer liber, cu care piteştenii s-au obişnuit în noapte dintre ani, niciun oficial al municipalităţii nu pomeneşte nimic (în anii trecuţi, programul era fixat deja la această dată - n.r.), despre tradiţionalele căsătorii de Revelion s-a anunţat deja că nu vor fi oficiate decât cu o singură condiţie: eliberarea aceluiaşi Pendiuc.

Explicita condiţionare a fost formulată chiar de viceprimarul Cornel Ionică, rămas la cârma municipalităţii piteştene după arestarea lui Tudor Pendiuc în dosarul  „Publitrans-CNCD-Girexim“. Fost subordonat pe linie de partid al baronului care a deţinut interimatul la şefia PSD Argeş, până să fie arestat, dar şi mâna sa dreaptă în Primărie, Cornel Ionică a declarat:

Sunt câteva cupluri care s-au interesat de căsătorii în noaptea de Revelion, dar va depinde de domnul primar dacă se vor face sau nu. Dacă domnul primar se va întoarce şi dacă va dori acest lucru, se vor oficia. În rest, nu ştiu să vă spun dacă va fi un spectacol sau dacă se va da şampanie. Este o situaţie aparte acum.

Reamintim că Piteştiul a fost primul oraş din România  în care s-au oficiat căsătorii civile în noaptea dintre ani, iar tradiţia s-a păstrat fără întrerupere, timp de 14 ani.
Autorităţile locale nu pomenesc nimic nici despre tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă şi ţuică, servite piteştenilor, până anul trecut, în cea de-a doua zi de Crăciun, chiar de primarul Tudor Pendiuc, echipat în bucătar, cu bonetă, şorţ şi mânuşi. În decembrie 2013, de exemplu, la Piteşti au fost împărţite peste 5.000 de sarmale şi 100 de litri de ţuică.

Cum a fost înhăţat  „rechinul“ din Argeş

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, este arest la domiciliu, în dosarul  „Publitrans-CNCD-Girexim“, în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată. Baronul PSD ar fi făcut, în mod ilegal, demersuri pentru încheierea, executarea şi prelungirea unui contract de asociere în participaţiune între Publitrans 2000 (societate aparţinând Consiliului Local Piteşti) şi societăţile private CNCD şi Girexim Universal, într-o afacere care viza transportul public. Bugetul local, spun procurorii, a fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro. Pentru facilitarea contractului, Pendiuc ar fi primit mită un milion de euro şi un apartament de lux în Bucureşti, care i-a parvenit fiicei sale. De altfel, Ema Pendiuc este cercetată şi ea, sub control judiciar, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Vă mai recomandăm:

Tudor Pendiuc se întoarce acasă. Primarul Piteştiului a primit arest la domiciliu, după recursul formulat faţă de măsura DNA care l-a ţinut după gratii

Proprietăţile primarului Tudor Pendiuc sunt puse sub sechestru. Măsura a fost dispusă de DNA şi vizează şi averea fiicei sale Ema Pendiuc