Nu vă aventurați pe trasee turistice dacă nu sunteți experimentați!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate traseele Turistice din Munții Făgăraș sunt deschise iar marcajele au fost, în totalitate, refăcute, însă dacă vă hotărâți să porniți pe vreunul dintre ele țineți cont de faptul că precipitațiile anunțate pentru aceste zile v-ar putea crea probleme.

 Dacă sunt deschise, nu înseamnă că sunt pentru oricine! Traseele turistice din Masivul Făgăraș se pot dovedi adevărate capcane pentru cei neexperimentați sau pentru cei care pleacă la drum nepregătiți.

„Turiștii care pornesc pe traseele montane trebuie să fie pregătiți inclusiv pentru  ploaie și ninsoare. Trebuie să aibă echipament adecvat: bocanci, geacă cu glugă, pelerină pentru ploaie, o lanternă și, neapăra, o hartă pe care să și știe să o folosească, precum și o gustare. Recomand începătaorilor  numai excursii pe distanțe mici, sau cu însoțitor, pe trasee ceva mai lungi.”avertizează Ion Sanduloiu, șeful Salvamont Argeș.

Echipament de iarnă, pentru altitudini mari

Traseele care acced spre creasta masivului Făgăraș sunt, încă, acoperite de zăpadă.

“Aceste trasee sunt recomandate numai turiștilor experimentați care trebuie să aibă la ei echipament de iarnă. Acesta trebuie să includă și o pereche de bețe de schi care-i va ajuta să-și mențină echilibrul, pentru că pe aceste trasee, o alunecare poate fi fatală!”, explică șeful Salvamont Argeș, precizând că turiștii aflați în dificultate pot suna la Dispeceratul Național Salvamont, folosind sintagma 0SALVAMONT, prin apăsarea tastelor corespunzătoare literei. De aici, un dispecer va redirecționa apelul catre formația Salvamont pe raza căreia se află solicitantul. De asemenea, la acest numar pot fi cerute și informații cu privire la starea traseelor turistice.
.