Făceau controale deşi n-aveau calitatea necesară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci bucureșteni, angajaţi ai unei asociaţii de protecţie a consumatorului, sunt cercetaţi penal pentru înșelăciune după ce au efectuat mai controale la câteva  societăţi comerciale care îşi desfăşoara activitatea în Euromall, fără să aibă atribuţii în acest sens.


 Bucureștenii  au ajuns pe mâna Poliției după ce unul dintre patronii firmelor  vizate pentru control şi-a dat seama că cei cinci  nu au dreptul să efectueze astfel de verificări.

“ Cei cinci bucureșteni sunt reprezentanţi ai unei structuri non-guvernamentale numită - conform informaţiilor noastre - Grupul Asociativ pentru Protecţia Consumatorilor și  s-au prezentat în Euromall, abordând reprezentanții mai multor operatori din cadrul centrului comercial, în sensul însuşirii unora dintre atribuţiile specifice inspectorilor OPC. În urma verificarilor, dat fiind faptul ca OPC Argeş a negat vehement prezenţa oricăruia dintre inspectorii săi în control la nivelul magazinelor și restaurantelor din Euromall, s-a aplicat procedura specifică în aceste cazuri şi anume legitimarea de către serviciul specializat de protecție şi pază a persoanelor respective şi solicitarea sprijinului Poliţei.”  explică  reprezentanții Euromall.

 
 Potrivit  IJP Argeș, reprezentanţii ai ONG-ului  nu au aveau atribuții de control sau sancţionare, ci doar de  monitorizare a  relaţiei operatorilor economici cu clienţii şi de sesizare, mai departe, a eventualelor nereguli către organele îndreptăţite de lege să acţioneze ca atare.  Cu toate acestea, în  urma așa –ziselor controale, au cerut șpagă de la două din firmele ,,prinse,, cu nereguli.

“Au controlat cinci societăţi comerciale, iar de la două dintre acestea au primit suma de 100 lei, respectiv 300 lei, sume ce au fost găsite asupra a doi dintre  ei, cu ocazia controalelor corporale efectuate.” , precizează comisarul Dănuț Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului  de Poliție al Judetului Argeș,

 Cei doi indivizi, Adrian Iordan și Macsimilian Dorobanțu au fost reținuți,  pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Piteşti, cu propuneri de arestare preventivă și riscă între 3 și 15 ani de închisoare. Faţă de ceilalţi s-a întocmit dosar de cercetare penală  pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.


Mai multe pentru tine:
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”