Dacia cere ca programul REMAT să înceapă la 1 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Uzinei Dacia, Nicolas Maure, a solicitat implicarea Instituţiei Prefectului şi a Consiliului Judeţean în efectuarea unor demersuri către Ministerul Mediului, astfel încât programul REMAT să înceapă cu data de 1 martie.

Datorită acestui program, în 2013, pentru prima dată după anul 2005, s-a schimbat trendul de descreştere a numărului de unităţi de maşini vândute la intern de către Dacia.

Practic, anul trecut a fost primul când s-a înregistrat o creştere (cu 2500 de unităţi) a maşinilor vândute. Acest program se doreşte păstrat măcar la nivelul lui 2013, când s-au alocat câte 1500 de euro pentru fiecare dintre cele 20.000 de tichete puse la dispoziţie de către Ministerul Mediului. anul trecut, prin programul REMAT, 49.6% din autovehiculele reînnoite au fost maşini Dacia.

“În acest sens, am transmis o solicitare către Ministerul Mediului, cu privire la susţinerea programului şi motivând în plus prin faptul că veniturile nete aduse la bugetul de Stat prin implementarea acestuia - şi ne referim aici la veniturile provenite din taxa de mediu şi celelalte taxele fiscale (TVA, s.a.) - este de aproximativ 34,7 milioane euro. Practic, pentru cei 1500 euro investiţi în fiecare tichet  la bugetul de stat se încasează aproximativ 1735 de euro”, argumentează prefectul Cristian Soare.