Ce au decis procurorii în cazul poliţiştilor acuzaţi de moartea unui pensionar pe care l-au imobilizat violent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii care l-au pus la pământ pe pensionar au stat în arest doar şase zile FOTO: arhiva Adevărul

În aprilie 2021, a făcut vâlvă cazul unui bărbat din Piteşti care a murit după ce a fost imobilizat şi trântit violent de către doi poliţişti. Dosarul deschis în urmă cu aproape nouă luni nu a fost finalizat încă, iar cei doi poliţişti sunt cercetaţi în libertate pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Pe 16 aprilie 2021, după ce petrecuse multe ore pe o terasă de la Autogara Sud Piteşti, unde venise din seara precedentă, Zaharia Barbu, un pensionar care a lucrat câteva decenii la Arpechim, nu a vrut să plece atunci când acolo a izbucnit un incendiu.

După mai multe refuzuri, bărbatul a fost trântit la pământ de un poliţist, în timp ce un altul i-a pus piciorul pe spate. Bărbatul a decedat în scurt timp, cauza decesului fiind, aşa cum a arătat clar autopsia, asfixie mecanică.

Daniel-Petruţ Drăghici şi Florea Ilie, poliţiştii care l-au imobilizat violent pe pensionar, au stat şase zile în arest preventiv. Ulterior, aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar dosarul a ajuns de la Parchetul Tribunalului Argeş la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Iar dosarul nu a fost finalizat nici până acum. Cei doi poliţişti sunt cercetaţi în libertate.

”Dosarul se află în curs de cercetare, iar cele două persoane sunt în prezent sub măsura preventivă a controlului judiciar”, a declarat în exclusivitate pentru ”Adevărul” Cornel Corbu, prim-procuror al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Zaharia Barbu, bărbatul care a murit după ce a fost imobilizat violent de către cei doi poliţişti, a fost un apreciat inginer la rafinăria Arpechim şi s-a pensionat acum peste 11 ani. Bărbatul locuia cu soţia sa într-un apartament modest din cartierul Prundu din Piteşti.

Vă mai recomandăm şi:

Cine este inginerul care a murit în timp ce era imobilizat de poliţişti: „Era un om liniştit şi cu bun simţ” VIDEO

Trecutul controversat al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean mort sufocat: ar fi furat din banii unui bătrân înşelat

Mai multe pentru tine:
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol