Neamţ: Lucrările E.ON le-au ars electrocasnicele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două familii din Piatra Neamţ au rămas fără aparatură din cauza unor intervenţii la firida de branşament a blocului. Reparaţiile au fost făcute de angajaţii filialei locale a societăţii de electricitate. Locatarii aşteaptă acum despăgubiri.

Cele două familii locuiesc pe strada Paharnicului şi au rămas fără aparatura din casă, în urma unor lucrări de intervenţie făcute de angajaţii E.ON Moldova la firida de branşament a blocului, pe 15 septembrie.

Gheorghe Fermeşanu şi Vlad Furcoi au depus reclamaţii şi aşteaptă ca un evaluator al E.ON Moldova să stabilească valoarea pagubelor.

Aşteaptă răspuns la sesizare

„După ce-au terminat lucrările am constatat că nu-mi mai funcţionau cele două televizoare din casă, receptoarele de televiziune prin cablu, rama electronică, telefonul fix, computerul şi imprimantă şi nici iluminatul electric de la baie. Am depus plângere, dar cine ştie când şi dacă mi le repară cineva“, a ridicat din umeri Gheorghe Fermeşanu.

Vecinul său, Vlad Furco, aşteaptă încă un răspuns de la furnizorul de lumină. „La centrala termică mi s-a ars placa electronică, iar pagubele ajung la vreo 400 de lei. Am rămas fără plasma din dormitor, fără televizorul din camera vecină, fără DVD player şi fără lumină în baie. La reclamaţie nu mi-a răspuns nimeni încă, aşa că mă gândesc serios să merg în instanţă“, a spus Furcoi. Cei doi păgubiţi s-au săturat să tot aştepte un semn de la reprezentanţii distribuitorului de energie şi vor să dea în judecată societatea, dacă nu-şi primesc despăgubirile pentru lucrurile distruse.

Despăgubiri în funcţie de evaluarea făcut de E.ON

De cealaltă parte, E.ON Moldova nu are veşti bune. Oamenii trebuie să mai aştepte până vor primi un răspuns, iar despăgubirile s-ar putea să nu apară niciodată dacă evaluatorii de la societatea de electricitate consideră că vina nu aparţine propriilor angajaţi. „Consumatorii casnici vor fi despăgubiţi pentru cazurile de deteriorare a receptoarelor electrocasnice doar dacă acestea au fost cauzate de funcţionarea necorespunzătoare a reţelei electrice de distribuţie, iar aceste cauze pot fi atribuite exclusiv distribuitorului de energiei electrică“, a explicat Sorin Munteanu, purtătorul de cuvânt al E.ON Moldova.