Începe Festivalul de teatru de la Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietrenii au parte de un regal teatral

Timp de opt zile, iubitorii artei dramatice vor fi răsfățați cu 14 reprezentații de teatru. Din cauza lucrărilor de renovare care se derulează la clădirea teatrului, piesele au fost adaptate spațiilor inedite în vor fi prezentate publicului.

Conducerea instituției de cultură susține că a fost nevoită să recurgă la aceste modificări pentru a nu întrerupe o tradiție care durează de 26 de ani. Piesele vor putea fi urmărite în sălile de spectacole ale Liceelor „Petru Rareș", Forestier, la Taberele Școlare și la club Tonique.

„Un teatru fără teatru nu e nici de râs, nici de plâns. Pentru noi este o provocare de a face teatru în aceste condiții. Vom avea în reprezentații un decor minimal, un număr redus de actori, de aici și motto-ul Festivalului ,<Spectacole mari în montări mici>", a spus Liviu Timuș, directorul Teatrului Tineretului.

Până la mijlocul săptămânii viitoare, publicul va avea ocazia să vizioneze atât piese dramatice, cât și comedii, recitaluri și spectacole inedite prezentate de actori de la teatre din București, Timișoara, Sf. Gheorghe și Baia Mare.

Festivalul va fi deschis la ora 19.00 la sala Colegiului Național „Petru Rareș" cu piesa „Visul unei nopti de gală" de Cornel Cristei, în regia lui Radu Nechifor. În a doua zi a evenimentului, spectatorii vor putea urmări, tot la sala liceului „Petru Rareș" spectacolul cu piesa „Eu te iubesc, eu te omor!" al T.T.-ului pietrean.

Mai multe pentru tine:
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”