Bătăuşul de la Economic rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Munteanu îşi va petrece ziua de naştere în arestul Poliţiei Neamţ

Un complet format din trei judecători de la Tribunalul Neamţ a respins, astăzi, recursul declarat de Virgil Munteanu (34 de ani) împotriva sentinţei care l-a plasat preventiv după gratii pentru 29 de zile.

Acuzatul a fost asistat pe timpul procesului de un avocat din oficiu. Pentru că sentinţa Judecătoriei a rămas neschimbată, pe 20 octombrie bătăuşul îşi va petrece ziua de naştere în arestul Poliţiei Neamţ.

Citeşte şi
Neamţ: Tată de elev bătut: „Nu vrem o a doua Craiova"

Tânărul a încercat să convingă judecătorii că este nevinovat şi să obţină eliberarea, pe motiv că numai aşa va putea angaja un avocat şi aduna probe în favoarea sa. Varinata în care s-au petrecut faptele după Virgil Munteanu este total diferită de a celorlalte părţi implicate în scandal. „Unul dintre cei doi a revenit în magazin, a înjurat-o pe mama, a lovit-o şi a fugit“, a susţinut Virgil Munteanu despre Alexandru Scutaru (15 ani), prima lui victimă. Despre modul în care l-a bătut pe elevul din clasa a IX-a, el spune că doar l-a luat „de guler sau urechi“, să îl ducă la directoare, dar nu a mai apucat, pentru că adolescentul s-a smucit şi a fugit.

Munteanu a susţinut că, de fapt, el a fost agresat de tatăl elevului, Ghiocel Scutaru. „A venit cu doi ţigani la magazin, a început să mă lovească, mi-a dat cu o sticlă în cap, am căzut jos. Cei trei au spart vitrina, cântarul, casa de marcat, iar unul dintre ţigani mi-a luat un plic în care se aflau bani“, a declarat el. De asemenea, a susţinut că spray-ul paralizant pe care l-a avut în mînă era gol şi că nu ştie nimic despre maşina distrusă, ci doar că a aruncat un băţ, pe care nu l-a mai văzut dacă a lovit vreun parbriz.

Nu a recunoscut nici că a ameninţat-o pe directoarea liceului,  Laura Scumpu, dar a admis că poate i-a „scăpat“ vreun cuvânt, despre care nu îşi mai aminteşte nimic, pentru că era sub un tratament pentru depresie.

Reamintim că Virgil Muntanu a fost arestat preventiv, joi noaptea 7 octombrie, fiind acuzat de ultraj, distrugere, tulburarea liniştii şi ordinii publice, ameninţare, după ce a bătut un elev de la Liceul Economic, l-a agresat pe tatăl acestuia cu un spray paralizant şi a i-a spart geamurile maşini, apoi, după ce a fost lăsat în libertate de procuror, a ameninţat-o pe directoarea liceului că îi „ia gâtul“.