Al doilea weekend cu zăpadă pe Muntele Ceahlău FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea pornită sâmbătă dimineaţă a acoperit crestele muntelui, iar noaptea trecută fenomenul s-a înteţit. Temperaturile au coborât pe munte până la minus 7 grade Celsius.

Pe masiv a început să ningă încă de sâmbătă, aşa cum prognozau meteorologii, însă fenomenul s-a înteţit peste noapte. În această dimineaţă, stratul de zăpadă aşternut pe crestele Ceahlăului măsura 24 de centimetri.

Click pe poze pentru fotogalerie

„A nins mai mult astă noapte, dar a şi viscolit. A nins şi în weekend-ul trecut, dar stratul de zăpada căzută atunci a fost mai subţire şi s-a topit repede", a spus Gabriela Luca, de la cabana Dochia.

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost cea mai friguroasă din această toamnă în tot judeţul. Temperaturile cele mai joase s-au înregistrat în zona oraşului Târgu Neamţ.

„Minima s-a înregistrat la staţia de la Târgu Neamţ unde au fost 0,9 grade Celsius, în timp ce la Piatra Neamţ mercurul a coborât noaptea trecută până la plus 1,2 grade. La Roman minima a fost de plus 2,4 grade Celsius", a spus tehnicianul Mihai Vozar d ela staţia Meteo Piatra Neamţ.

Meteorologii anunţă că vremea va fi în continuare rece şi în primele două zile ale săptămânii.