Spitalul Judeţean va avea centru de cardiologie de două milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria a primit două milioane de euro pentru Centrul de Cardiologie "Viva Anima"

Municipalitatea orădeană a semnat contractul de finanţare, din bani europeni, a Centrului Euroregional de Cardiologie Invazivă „Viva Anima". În colaborare cu Universitatea din Debrecen, Primăria va moderniza un etaj întreg în clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a trata bolnavii cu afecţiuni cardiace.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste două milioane de euro şi va cuprinde modernizarea etajului trei din clădirea Spitalului Judeţean, cumpărarea unui angiograf nou, dar şi specializarea a 20 de cadre medicale. „Specializarea medicilor sau asistentelor se va face la Clinica «Auguszta» din Debrecen", a spus viceprimarul Oradiei, Gheorghe Carp.

Administraţia orădeană va primi un sprijin major în realizarea acestor paşi de la un specialist renumit, medicul cardiolog Jagamos Endre, care a lucrat 20 de ani în Suedia şi Norvegia. „Acest centru este necesar în această zonă pentru că incidenţa infarcturilor este prea mare pentru a fi ignorată. O dată cu funcţionarea acestuia pacienţii cu infarct miocardic vor putea fi trataţi urgent şi vor putea pleca acasă în trei zile", a subliniat acesta importanţa investiţiei. Deşi conform proiectului, termenul de finalizare este este 18 luni, viceprimarul vrea ca centrul să fie funcţional în vara anului viitor.