Prefectul de Bihor solicită urgentarea anchetei în cazul lui Norbert Takacs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norbert împreună cu un coleg

Prefectul Gavrilă Ghilea a cerut medicilor din Cluj să ancheteze cazul tânărului mort la Spitalul Judeţean de la Oradea. Prefectul a înaintat și o adresă către Direcție de Sănătate Publică Bihor, în care solicită un raport cu măsurile luate în cazul morții lui Norbert Takacs. 

„ La solicitarea părinţilor, am trimis o adresă Colegiului Medicilor de la Cluj prin care am cerut urgentarea anchetei în cazul tânărului Takacs Norbert. Am înaintat o adresă DSP Bihor prin care am solicitat să comunice măsurile luate. Sunt şi eu părinte şi înţeleg tragedia prin care a trecut familia Takacs şi le respect suferinţa. Sunt îndreptăţiţi să afle adevărul iar cei răspunzători, să răspundă. Cred că astfel de situaţii să nu se mai repete iar, pentru a nu se mai repeta, trebuie să vedem cine se face vinovat", a declarat miercuri, prefectul Ghilea, în cadrul conferinţei de presă.

Precizăm că tânărul  Takacs Norbert, în vârstă de 17 ani, a decedat pe 10 februarie la secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean în urma unui accident de circulaţie. Familia acuză medici orădeni de malpraxis şi susţin că ancheta cu privire la deces este superficială iar rezultatul tergiversat.