Pensionarii orădeni ar putea rămâne fără intrări gratuite la Ştrandul Ioşia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă majorarea cu 3,5% a impozitelor pe imobile la persoanele fizice, conducerea Administraţiei Domeniului Public a decis eliminarea gratuităţilor acordate pensionarilor la ştrand.

Impozitul pe imobile la persoanele fizice va fi majorat cu 3,5%, în Oradea. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Economice Oradea această creştere este necesară pentru a ajusta impozitele o dată la trei ani, în funcţie de indicele de inflaţie, iar pentru evitarea salturilor, s-a decis ca, anual, să se opereze o astfel de majorare.

Discuţii aprinse s-au derulat pe marginea tarifelor de parcare. Se propune ca abonamentul de parcare pe marcaj alb pe o lună să se majoreze cu 16,67%, urmând să coste 70 de lei, cel pentru trei luni, cu 6,25% şi va costa 170 lei, iar abonamentele pe şase luni şi un an cresc cu 8,33%, şoferii urmând să achite 325 lei/6 luni, respectiv 650 lei/an. În schimb, se doreşte micşorarea preţului abonamentelor la parcarea supraetajată de pe Tribunalului, unde se constată că mai mult e goală decât ocupată.

Măsura care va stârni cea mai mare indignare în rândul pensionarilor şi care nu a putut fi contestată la dezbateri, întrucât această categorie nu a fost joi la dezbatere, este eliminarea gratuităţii intrării la ştrand. Astfel, directorul Administraţiei Domeniului Public şi-a asumat această decizie, dorită, de astfel, şi de executiv de mult timp, cea de a elimina gratuităţile la ştrand pentru pensionari.

Acesta a anunţat că, începând cu anul viitor, pensionarii vor plăti, la fel ca elevii şi studenţii, pentru fiecare intrare la ştrand, adică 6 lei/intrarea.

În schimb, un adult va plăti 12 lei, faţă de 10 lei, înregistrându-se o majorare de 20%. În schimb, s-a decis micşorarea cu 60% a taxei pentru adăpostul la distanţă, orădenii urmând să achite doar 60 de lei/lună, în loc de 100 lei/lună.

O altă veste proastă pentru orădeni vine de la cimitirul municipal. Nu se vor mai putea face înmormântări duminica şi nici în zilele de sărbători legale.