Orădenii și turiștii pot admira panorama orașului din Turnul Primăriei Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicul orădeam va avea acces în cel mai nou obiectiv turistic din 4 aprilie.  Pentru a atrage vizitatorii, primăria a decis ca în primele două luni de la inaugurare accesul în momentul istoric să se facă gratuit.

Turnul Primăriei face parte dintr-un monument istoric, construit în anii 1902-1903 de arhitectului Rimanoczy Kalman. Renovarea a fost făcută pentru a introduce turnul în circuitul turistic al oraşului şi s-a realizat după schiţele arhitectului Ernest Pafka. Alături de renovarea scărilor vechi de peste o sută de ani, s-au construit trepte noi de acces în turn, de la parter până la etajul al doilea, şi s-a reparat mecanismul ceasului. Renovările au început în luna mai a anului 2010, iar investiţia se ridică la peste 40.000 de euro.


De acum, turiştii şi orădenii se pot bucura de panorama oraşului de la o înălţime de 46 de metri, vizitele fiind în grup, pe bază de înscriere.
„Accesul va fi gratuit pentru până în luna iunie. Ulterior, biletul va fi de 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi şi studenţi”, a spus Csilla Petri, purtătorul de cuvânt al primăriei. În turn se va amenaja şi un punct muzeal, iar în vârf va fi adus un telescop.