Oradea: Stau fără apă caldă din cauza datornicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Stau fără apă caldă din cauza datornicilor

Orădenii de la Asociaţia de Proprietari 116 nu au apă caldă de trei luni. Mai multe blocuri s-au trezit fără apă caldă, fără să ştie că asociaţia din care fac parte are restanţe vechi către furnizor.

CITEȘTE ȘI

Restanţele la apă şi căldură cresc

„Ni s-a oprit apa caldă în 4 august. Am crezut că se fac ceva reparaţii şi am răbdat”, a explicat Corina A., care locuieşte într-un bloc din Asociaţia de proprietari 116, Zona de Vest. Femeia s-a străduit să fie la zi cu achitarea întreţinerii şi s-a bucurat când a văzut că pe tabelul cu obligaţiile la asociaţie nu apar apartamente cu restanţe. Acum şi-a dat seama că acestea existau, dar nu erau înregistrate. „E groaznic să nu ai apă caldă de atâtea luni. Acum mi-e teamă să nu ni se sisteze şi căldura”, a mai spus femeia.

Nemulţumiţi de vecini
Şi Maria O., o altă proprietară, este revoltată de situaţie. „Niciunul din cei 90 de locatari nu a ştiut de existenţa acestor datorii. Administratorul asociaţiei are toate actele, dar nu a spus niciodată nimic”, a declarat femeia. Ea ştie că sunt doi sau trei vecini care au datorii la întreţinere. „Unul dintre vecinii cu datorii şi-a vândut apartamentul şi a dispărut. Cum se recuperează datoria lui?”, se întreabă ea. Orădeanca a descoperit şi că lunar trebuie să plătească o sută de metri cubi de apă. „Am făcut scandal pentru asta”, a mai spus femeia.

„Restanţele erau trecute cu roşu”
Administratorul asociaţiei, Florica Blaga, recunoaşte că a fost îngăduitoare şi nu a penalizat restanţierii. „Am preluat asociaţia cu datorii în 1998. De atunci, acestora li s-au adăugat penalizările”, spune femeia. Susţine că a trecut pe tabele restanţele cu culoare roşie, dar locatarii le-au ignorat.
Are cinci rău-platnici pe asociaţie pentru care acum suferă 85 de familii. „La apă rece trebuie să împart diferenţa dintre contorul de la intrare şi cele din apartamente”, a adăugat administratorul. Florica Blaga este revoltată, la rândul ei, că Electrocentrale a tăiat apa caldă la asociaţia ei cu datorii de peste 70.000 de lei, în iunie, iar altele cu 300.000 de lei datorie au în continuare apă caldă.