Municipalitatea acordă subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor care prestează servicii sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biro Rozalia

Bugetul subvențiilor acordare asociațiilor și fundațiilor care prestează servicii sociale a crescut în anul 2010. Potrivit viceprimarului Oradei, Biro Rozalia, suma alocată este aproape dublă față de sumele alocate în 2008 și 2009.

Comisiei de evaluare şi selecţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică a evaluat dosarele depuse de asociaţiile şi fundaţiile care prestează servicii sociale. Potrivit legii, centrele rezidenţiale primesc  250 lei/beneficiar/lună, centrele de zi 175 lei/beneficiar/lună, unităţile de îngrijire la domiciliu 120 lei/beneficiar/lună, cantinele sociale sau alte servicii de acordare a hranei 90 lei/beneficiar/lună.

"După analizarea dosarelor depuse de asociaţii şi fundaţii, membrii comisiei de evaluare şi selecţionare au propus acordarea de subvenţii pentru 16 fundaţii. Dorim ca serviciile sociale oferite de aceste ONG-uri să fie de bună calitate şi să răspundă nevoilor comunităţii", a precizat viceprimarul Oradei Biro Rozalia.

Pentru anul 2010 a fost prevazută în bugetul local 350.000 lei pentru subvenţionarea asociaţiilor şi fundaţiilor. În anul 2008 a fost alocată din bugetul local pentru subvenţionarea a opt asociaţii şi fundaţii suma de 190.000 lei, iar în anul 2009 a fost alocată suma de 168.000 lei.  Propunerea Comisiei pentru acordarea subvenţiilor pentru anul 2010 va fi supusă pentru aprobare Consiliului Local, în şedinţa din această lună.