FOTO Un copil care era pe punctul să se înece în Ștrandul Municipal, salvat în ultima clipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat în vârstă de 9 ani, din Odorheiu Secuiesc, era pe punctul să se înece astăzi, în jurul orei 16.00, în Ștrandul Municipal din Oradea. Micuțul a fost salvat în ultima clipă de asistenta ștrandului, ajutată de un orădean. Incidentul are loc la trei săptămâni de la moartea lui Elizabeth Haidău, fetița de 7 ani care a fost aspirată de gura de golire a unui bazin din ștrandul Ioșia.

Gherghely Istvan (9 ani), din Odorheiu Secuiesc, a fost salvat astăzi în ultima clipă de la înec. Băiatul, aflat în excursie la Oradea, era la ștrand cu un grup de colegi de școală. "Băiatul a fost scos din bazin de un bărbat care îi însoțea pe copii. L-a dus la duș și nu știa ce să-i facă. Am sărit în ajutorul lui", a povestit orădeanul Aurel Pop, cel care alături de asistenta din ștrand a salvat viața copilului. Din primele informații reiese că băiatul, care se afla în unul dintre bazinele mari ale Ștrandului Municipal, intrase în apă, alături de unul dintre însoțitori. "Copilul a spus că știe să înoate", a spus Bela Rigo, unul dintre însoțitorii grupului și cel care l-a scos din apă pe Istvan, după ce micuțul își pierduse cunoștința. Nimeni nu știe încă exact ce s-a întâmplat. Cert este că Gherghely Istvan a fost scos din bazin în stop cardio respirator. "Era în stop cardio respirator când a fost scos din apă. Eu am fost chemată că se îneacă un copil. În momentul în care am ajuns la el avea pupilele dilatate și nu avea funcții vitale. A fost chestiune de secunde", a povestit asistenta din ștrand. Ea a precizat că băiatul a început să-și revină după un minut și jumătate. "La resuscitare am fost ajutată de un domn care se afla în ștrand", a precizat orădeanca. La fața locului a ajuns și un echipaj SMURD, care a preluat copilul și l-a dus la Spitalul Municipal din Oradea pentru investigații. "În momentul în care am ajuns la ștrand copilul era deja conștient", a declarat medicul Hadrian Borcea, coordonatorul SMURD Bihor.



Vezi fotogalerie de la Ștrandul Municipal

Copii nesupravegheați în bazine de adulți

La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție. Oamenii legii au început o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul. Asistenta din ștrand și salvamarii susțin că în cursul zilei au atras atenția părinților să nu-și lase copiii singuri în bazinele mari. "Toată ziua le-am spus să iasă cu copiii din apa mare, să stea cu ei în bazinele de copii. Cu câteva minute înainte de accident am fost la bazin să le spun copiilor să iasă din apă", a precizat asistenta.

Fetiță înecată

Incidentul de astăzi are loc la aproape trei săptămâni de la tragedia petrecută în Ștrandul Ioșia din Oradea. Atunci, o fetiță în vârstă de 7 ani din Oradea a murit înecată după ce a fost aspirată de gura de golire a bazinului pentru adulți. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea face o anchetă în acest caz, pentru a stabili cine se face vinovat de tragedie. Sunt cercetați inclusiv părinții micuței, pentru că este posibil ca ea să fi fost lăsată nesupravegheată în bazinul pentru adulți. Totodată, trei angajați ai Ștrandului Ioșia sunt vizați de anchetă și au fost suspendați de la locul de muncă până la finalizarea cercetărilor.