EXCLUSIV Acesta este polițistul de "nota 10" care și-a executat părinții cu pistolul din dotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Venter (33 de ani) lucra ca polițist de proximitate

Gabriel Venter (33 ani), angajat al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor ca polițist de proximitate, și-a executat părinții cu arma din dotare, după care și-a tras un glonț în cap. Din primele verificări reiese că bărbatul și-a planificat crimele din timp și că și-ar fi propus să-și omoare și iubita, o femeie căsătorită.

Polițistul care și-a ucis părinții și s-a împușcat în cap plănuia să-și ucidă și amanta

Gabriel Venter a mers miercuri seara la locul de muncă al tatălui lui și l-a împușcat în zona abdominală, după care a plecat la locuința părinților, unde și-a împușcat mortal mama. De acolo, bărbatul s-a îndreptat spre locuința iubitei, Mihaela, o femeie căsătorită.

Polițist de nota 10

Colegii și superiorii polițistului au declarat că Gabriel avea un comportament exemplar la locul de muncă. Din 2001 s-a angajat sergent în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Bihor, la Sectorul Poliției de Frontieră Girișu de Criș. Din 2005 a fost agent de poliție, la Frontieră, până în 2009 când a cerut să fie transferat la Inspectoratul Județean de Poliție Bihor. "Cât timp a fost la noi și-a făcut treaba și s-a implicat tot și toate testele psihologice au ieșit "curate"", a spus Cătălin Simuț, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră. De altfel, de-a lungul carierei în Poliția de Frontieră și Poliție, Gabriel Venter a primit doar calificative de bine și foarte bine. De la începutul lui iunie el lucra ca polițist de proximitate pe zona Velența, unde a fost transferat de la Biroul de Ordine Publică. "Niciodată nu a dat semne că ar avea probleme", a spus unul dintre colegii polițistului.



Fotogalerie de la locul tragediei

Polițistul care s-a împușcat în cap este în moarte cerebrală, cu șanse minime de supraviețuire

Amanți din 2010

Polițistul avea o relație cu Mihaela din decembrie 2010. Din declarațiile procurorilor, reiese că miercuri seara el și-a sunat amanta și i-a mărturisit că și-a ucis părinții. El i-a cerut să coboare până la mașină, pentru a discuta. "I-a mărturisit ce a făcut și a chemat-o să stea de vorbă. Ea s-a speriat, a refuzat să coboare și și-a sunat soțul să-i povestească ce se întâmplă și să vină acasă", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, cel care se ocupă de anchetă. "Bănuim că și-a planificat dinainte crima", a mai spus procurorul. 


Fotogalerie cu sora polițistului și cu rudele acestuia