Ecologiștii au obținut o sentință care stopează construcțiile în zona protejată din Padiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezervaţia din Padiş este protejată în instanţă, cu ajutorul ecologiştilor

Reprezentanţii Centrului Regional de Supraveghere Ecologică au câştigat la Curtea de Apel procesul împotriva Primăriei Budureasa. Ecologiştii s-au revoltat pentru că primăria a trecut 85 de hectare de teren dintr-o arie protejată în intravilan, permiţând astfel construcţiile.

Centrului de Supraveghere a Parcului Natural Apuseni a dat în judecată Primăria din Budureasa. Ecologiştii sunt revoltaţi că primăria a emis certificate de urbanism pentru 86 de hectare de teren dintr-o arie protejată. „Zona Padiş se poate dezvolta fără să fie afectată o arie protejată unică: carstul împădurit Padiş”, a spus Mihai Togor.

„Primăria a emis certificate de urbanism exact pentru teren din acea zonă”, a explicat Togor. „Construcţii într-o zonă cu 35 de habitate protejate ar însemna o distrugere iremediabilă”, a mai spus ecologistul. Procesul intentat primăriei a ajuns la Curtea de Apel Cluj, care le-a dat câştig ecologiştilor, iar certificatele de urbanism au fost suspendate.

Primarul din Budureasa spune că ecologiştii îl acuză pe nedrept. „Nu am ştiut că s-a câştigat procesul. Terenul a devenit  intravilan tocmai ca să putem împiedica construcţii haotice”, a spus primarul Radu Olea.