Dalai Lama vine în septembrie în România, la invitația lui Tokes Laszlo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dalai Lama va fi prezent în Ardeal în perioada 23-24 septembrie, la invitaţia lui Tőkés László, a anunțat Biroul de Presă al europarlamentarului. Tokes Laszlo a primit deja confirmarea vizitei.

Tseten Samdup Chhoekyapa, reprezentantul la nivel european al lui Dalai Lama i-a transmis lui Tőkés o scrisoare oficială în care subliniază că Dalai Lama va ajunge în țara noastră în dimineaţa zilei de 23 septembrie în Ardeal şi solicită ca programul său să includă o vizită în localitatea natală a lui Kőrösi Csoma Sándor.

"Comunitatea noastră din Ardeal a fost întotdeauna mândră de faptul că domnul Kőrösi Csoma Sándor, cel care, cu dicţionarul său englezo - tibetan a deschis drumul Tibetului către lume, a fost maghiar ardelean. Tocmai din acest motiv privim cu adâncă empatie represiunea care are loc în Tibet. Europarlamentarul Tőkés László, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, a ridicat în repetate rânduri problema în cadrul Parlamentului European şi a aderat la comisia de muncă Tibet Group, formată pentru apărarea drepturilor tibetanilor împotriva abuzurilor comise de autorităţile chineze", se arată în comunicatul trimis de Biroul de Presă al europarlamentarului.