Colecta Asociaţiei Caritas Eparhial a strâns alimente pentru zeci de orădeni nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntari au colectat alimente

Voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea au reuşit să adune, în Postul Paştelui, peste 100 de litri de ulei, sute de kilograme de făină, zahăr, orez plus numeroase pachete de paste. Toate aceste alimente vor ajunge la familiile copiilor care frecventează Centrul de zi Gabriele, astfel încât să simtă şi ei sărbătorile Pascale.       

În perioada Postului Mare, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a organizat o colectă de alimente în trei biserici greco-catolice din oraş. Este vorba despre  Catedrala „Sfântul Nicolae", Biserica „Maica Domnului" şi Biserica „Sfânta Treime". Credincioşii au cumpărat sau au renunţat la diferite alimente ale lor pentru a le dona celor cărora soarta le-a fost mai puţin favorabilă.

"Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminică din Postul Mare, 31 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o.  Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 150 de ore de voluntariat, şi dacă ar fi să contabilizăm în bani orele de lucru, am ajunge la suma de 975 lei", a spus p[rintele Olimpiu Todorean, pre;edintele Asociaţiei.

La colectă s-au adunat alimente de bază, ulei, făină, zahăr, orez , paste făinoase, a căror valoare se apropie de 3.800 de lei. Nu au lipsit nici donaţiile în bani, volujntarii reuşind să adune peste 8.300 de lei.

"Din alimentele colectate asigurăm pachetele alimentare pe toată perioada anului familiilor ai căror copii frecventează Centrul de zi „Gabriele". Aceste familii au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea măcar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câştigă aceşti oameni îşi achită facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice, care se gospodăresc dintr-un pachet luni întregi. Tuturor celor care au făcut donaţii le mulţumim şi le dorim în numele beneficiarilor noştri Sărbători Binecuvântate şi fericite", a mai afirmat preotul.