Cea mai simplă şi mai gustoasă reţetă de guacamole. Ponturi pentru reuşită deplină de la chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocado are cel mai mare conţinut de proteine din toate fructele, dar este şi foarte bogat în grăsimi nesaturate şi în vitamina C. Dintr-un avocado moale se poate prepara o pastă delicioasă.

Avocado conţine multe grăsimi bune, printre care acidul oleic, un acid gras mononesaturat pe care îl găsim şi în uleiul de măsline şi care protejează organismul de bolile cardiovasculare. Tot în avocado avem şi vitamine, precum complexul B şi vitamina E, un antioxidant important. Alături de chef Mihai Cristian vă prezentăm o reţetă simplă şi delicioasă de guacamole.

Ingrediente

⁃ două avocado bine coapte (mare atenţie aici, trebuie să alegeţi avocado care este moale la atingere, dar nu foarte moale, pentru că acela este stricat. Găsim în diferite magazine „avocado gata pentru mâncat”, chiar aşa se numeşte, acela este perfect).

⁃ doi sau trei căţei de usturoi;

⁃ coriandru proaspăt;

⁃ jumătate de ceapă roşie sau verde;

⁃ suc de lămâie sau lămâie verde;

⁃ o linguriţa de ardei iute sau chili;

⁃ trei-patru roşii cherry;

⁃ ulei de măsline;

⁃ sare şi piper.

Mod de preparare:

“În caz că nu aţi găsit avocado copt, putem să îl păstrăm pe un fund de lemn timp de o săptămână şi se va coace sau, dacă dorim accelerarea coacerii, putem să punem avocado într-o pungă închisă ermetic împreuna cu o banană şi, în 2-3 zile, va fi perfect pentru reţeta noastră.

Tăiem avocado în două, scoatem sâmburii, scoatem miezul cu o lingură şi îl pisăm într-un castron cu ustensila cu care pasăm piureul de cartofi. Îl puteţi da prin blender doar dacă doriţi o pastă fină – dar nu e foare gustoasă, vă spun din experienţă. Tăiem ceapa mărunt, mărunt, roşiile la fel, usturoiul îl vom da prin răzătoarea mică sau îl zdrobim cu presa de usturoi, ardeiul iute îl tăiem şi mai mărunt, coriandrul îl tocăm fin şi adăugăm în castronul cu avocado fiecare ingredient, urmat de zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper. Amestecăm bine, punem folie alimentară şi o dăm la rece pentru o oră pentru a se combina aromele.

Salata guacamole o putem servi cu felii de pâine tăiate subţire şi prăjite la cuptor cu ulei de măsline şi mirodenii (pâine neagră, baghetă franţuzească, pâine cu seminţe, ciabatta etc.)”, ne-a dezvăluit chef Mihai Cristian.

Mai multe pentru tine:
Cauza morții medicului Ștefania Szabo, găsită fără viață în Spitalul de Urgență Buzău. Prima ipoteză plauzibilă și reacția Colegiului Medicilor
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Doi oameni au murit, iar un altul este în stare gravă, după ce un BMW s-a izbit frontal de un TIR
Un tezaur roman, ascuns timp de 8 ani, după ce a fost descoperit cu un detector de metale
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Directorul unei școli s-a stins din viață subit, la 35 de ani. Cutremurător ce mesaj a transmis înainte de moarte: „Lupți pentru 5 minute de viață”
Mirabela Grădinaru, criticată de stiliști pentru că ar fi confundat Sfințirea Catedralei cu o… înmormântare: „Nu apari cu doliu pe cap! Nu ești la funeraliile Reginei Elisabeta!” Ce au spus despre Gigi Becali
La șase luni de la naștere, Jennifer Lawrence a luat o decizie radicală: „Sânii mei...”
O contabilă din Kenya a ajuns femeie de serviciu în România și trăiește cu frică. „Mi-e teamă în fiecare zi să nu fiu...”
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
Doi tineri reținuți după ce au introdus în România 14 kg de canabis din Spania, prin curierat internațional