Angajaţii ştrandului Ioşia au găsit grilajul vechi de la bazinul în care a murit un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panoul de avertizare de la bazinul mare din ștrandul Ioșia

Angajaţii ştrandului Ioşia din Oradea au găsit, în această dimineaţă, grilajul care acoperea gura de golire a bazinului în care şi-a pierdut viaţa micuţa Elisabeta Haidău.

Grilajul a fost găsit lângă canalul de scurgere unde se deversează apa uzată din bazin, potrivit reprezentanţilor Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS).  „Investigăm modul în care a ajuns acolo grilajul. Una dintre variante ar fi că s-a rupt din cauza eroziunii apei termale sau că l-ar fi scos cineva din bazin", a spus astăzi Florin Alexandru, purtător de cuvânt la RAPAS.

Îi deranjează pe pensionari

Reprezenţanţii ştrandului susţin că pensionarii care frecventează ştrandul au obiceiul de a sta cu spatele la gura de scurgere şi de a lua grilajul, fiindcă îi deranjează la spate.

Înmormântată, astăzi

Elisabeta Haidău, fetiţa de şapte ani a unui pastor penticostal şi a unei profesoare de istorie-geografie, a murit sâmbătă, prinsă într-o gură de scurgere neacoperită, dintr-un bazin din ştrandul Ioşia. Fetiţa este înmormântată astăzi, îmbrăcată în rochiţă albă, în localitatea Lugaşu de Jos.