Aeroportul din Oradea ar putea fi modernizat din bani europeni, nerambursabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul din Oradea ar putea fi modernizat din bani europeni, nerambursabili

Poziția strategică a aeroportului și faptul că deservește obiective importante precum Centrul de Excelență Nato sunt unele dintre motivele care ar putea convinge Comisia Europeană că Oradea merită fonduri nerambursabile.

Comisia Europeană a aprobat Ghidul Solicitantului propus de Ministerul Transporturilor de la Bucureşt. În acest ghid sunt descrise condiţiile pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile destinate modernizării infrastructurilor aeroportuare.

În ce privește obținerea fondurilor, președintele CJ Radu Țârle este optimist și speră să primească cel puțin 20 de milioane de euro, în urma discuțiilor avute în București. Asta pentru că aeroportul deservește obiectiva ca Centrul de Excelență Nato, este cel mai bun din țară în ce privește condițiile meteo, aici fiind cele mai puține zile cu ceață.

Proiectul de modernizare a aeroportului din Oradea vizează prelungirea și lărgirea pistei de decolare-aterizare. Astfel, pista ar putea fi folosită pentru zboruri de de pasageri și de marfă cu capacitate mare.