Un bărbat proaspăt încarcerat în Penitenciarul Iaşi s-a spânzurat cu un cearşaf. Executa doi ani de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul a fost preluat de Poliţie FOTO Adevărul

Un deţinut de 47 de ani condamnat pentru furt s-a sinucis în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o celulă a Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi.

Deţinutul a fost depus în închisoarea ieşeană pe 16 noiembrie, după ce a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru furt.

Deoarece avea o boală contagioasă, deţinutul a fost depus în carantină de către reprezentanţii penitenciarului, el fiind singur în celulă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.45, deţinutul a decis să îşi pună capăt zilelor, spânzurându-se cu un cearşaf.

El a fost descoperit în scurt timp de către gardienii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, care au sunat la 112. La faţa locului a a ajuns un echipaj SMURD însă bărbatul nu a mai putut fi salvat şi medicii au fost nevoiţi să declare decesul.

Judecătorul delegat de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a fost sesizat cu privire la acest eveniment, ne-a precizat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al unităţii de deţinere. La rândul ei, Poliţia a deschis o anchetă pentru a descoperi motivele pentru care bărbatul a decis să îşi pună capăt zilelor.

Din informaţiile oferite de către reprezentanţii penitenciarului, bărbatul era recidivist. Trupul său a fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

Mai multe pentru tine:
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol