Test de cultură generală despre traci. În ce oraş a devenit gladiator Spartacus?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă propunem un test de cultură generală despre traci. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte răspunsuri aţi ştiut.

1. Cui aparţine prima menţiune despre traci?

a) Herodot

b) Traian 

c) Mnaseas

2. Ce regat a condus Teres I

a) Dacia 

b) Moesia Inferior 

c) Odris

3. Cum se numea zeul războiului la geto-daci?

a) Derzelas

b) Pleistoros

c) Bendis

4. În ce a a murit regele Burebista?

a) 44 î.Hr. 

b) 55 î.Hr 

c) 28 î.Hr. 

5. În ce localitate se afla şcoală de gladiatori din care a făcut parte Spartacus?

a) Roma 

b) Cartagina 

c) Capua 

6. Unde au locuit costobocii?

a) În Banatul de azi 

b) În Dobrogea de azi 

c) În Moldova de azi 

7. Cum a murit regere Decebal?

a) S-a sinucis 

b) A fost înjunghiat de Traian 

c) Decapitat pe câmpul de luptă 

8. Cine a fost penultimul rege dac?

a) Scorilo

b) Duras

c) Burebista

9. În ce ţară se află  mormântul de la Sveštari, important monument arhitectural tracic?

a) Macedonia 

b) Grecia 

c) Bulgaria 

10. Care dintre următorii a fost satrap şi mai apoi rege al Traciei?

a) Lisimah

b) Dromihete

c) Alcimachus

d) Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – c, 3 – b, 4 – a, 5 – c, 6 – c, 7 – a, 8 – b, 9 – c, 10 – a.

Mai multe pentru tine:
Cele mai bune cântare de bucătărie 2026 pe eMAG: Gadgetul care transformă rețetele, porțiile, proporțiile și sănătatea – ingrediente fără secrete
Diferența dintre mazărea congelată și cea la borcan. Care e mai sănătoasă
Înnebunită să facă sex cu oricine, oricând, fosta ducesă a produs daună totală monarhiei. Cât de ipocrită a fost!
O zodie își schimbă destinul la final de iarnă. După o perioadă apăsătoare, scapă de problemele grele și plânge de fericire. Norii se risipesc, iar speranța începe să prindă contur
Top 7 prăjitoare de pâine 2026 – Ghid complet pentru dimineți perfecte și alegeri fără regrete
Alina Pușcău și Jeffrey Epstein. Câți bani i-a trimis miliardarul pedofil mamei celebrului model
O vedetă de televiziune e desfigurată din cauza unei infecții provocate de implanturile mamare: „Aveam silicon chiar și în ganglionii limfatici. E groaznic să îmbătrânești 20 de ani peste noapte”
Cum să faci vafe, înghețată, ciocolată și alte mini-prăjituri ca un maestru cofetar în 2026: cele mai bune aparate pentru desert rapid și delicios!
Top 7 sandwich makere 2026: Transformă gustările acasă în adevărate delicii gourmet, rapid și fără efort
Top 6 grătare electrice 2026: Fripturi suculente perfect rumenite, panini aurii și legume crocante, fără fum sau bătăi de cap + ghid de cumpărare
Top 7+ cuptoare electrice de masă 2026 – gătește rapid, uniform și fără compromis. Află dacă ai nevoie de acest electrocasnic și cumpără online