Test de cultură generală despre marile religii ale lumii. Care este confesiunea religioasă predominantă în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA – EFE / Ibrahim Noufal / 1 iun 2019

Vă propunem un test de cultură generală alcătuit din întrebări despre cele mai importante religii din lume. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii la câte întrebări aţi ştiut răspunsul.

1. Cine este creatorul universului în viziunea hinduiştilor? 

a) Brahman 

b) Veda

c) Şiva
 

2. Care este cea mai răspândită religie din lume?

a) Budismul

b) Creştinismul 

c) Islam
 

3. Cât durează Ramadanul?

a) O săptămână 

b) O lună 

c) Trei zile 
 

4. Care este confesiunea religioasă predominantă în SUA?

a) Protestantă 

b) Catolică

c) Ortodoxă
 

5. Cine e considerat primul papă al creştinătăţii?

a) Papa Petru 

b) Papa Lin 

c) Papa Evarist 
 

6. În ce an a avut loc Marea Schismă?

a) 998

b) 1054

c) 1225
 

7. Cum este religia tradiţională a Japoniei?

a) Hinduismul 

b) Budismul 

c) Şintoismul 
 

8. Care este ţară cu cei mai mulţi musulmani?

a) Turcia

b) Indonezia 

c) Arabia Saudită 
 

9. Care este cea mai mare catedrală din lume?

a) Basilica Sfântul Petru

b) Catedrala din Sevilla

c) Catedrala din Milano 
 

10. În ce zi sărbătoresc ortodocşii Sfântul Ilie?

a) 22 iulie 

b) 20 iulie 

c) 25 iulie 
 

Răspunsuri corecte: 1 -a, 2 – b, 3 – b, 4 – a, 5 – a, 6 – b, 7 – c, 8 – b, 9 – a, 10 – b. 

Mai multe pentru tine:
Cum să faci vafe, înghețată, ciocolată și alte mini-prăjituri ca un maestru cofetar în 2026: cele mai bune aparate pentru desert rapid și delicios!
Top 7 prăjitoare de pâine 2026 – Ghid complet pentru dimineți perfecte și alegeri fără regrete
Top 7 sandwich makere 2026: Transformă gustările acasă în adevărate delicii gourmet, rapid și fără efort
Cele mai bune cântare de bucătărie 2026 pe eMAG: Gadgetul care transformă rețetele, porțiile, proporțiile și sănătatea – ingrediente fără secrete
De câtă carne ai nevoie pentru 100 de sarmale. Secretul gospodinelor pentru o mâncare delicioasă
Top 6 grătare electrice 2026: Fripturi suculente perfect rumenite, panini aurii și legume crocante, fără fum sau bătăi de cap + ghid de cumpărare
Alina Pușcău și Jeffrey Epstein. Câți bani i-a trimis miliardarul pedofil mamei celebrului model
Horoscop săptămâna 20-26 februarie. Patru zodii au noroc pe toate planurile, iar un nativ primește vești mari la locul de muncă
O vedetă de televiziune e desfigurată din cauza unei infecții provocate de implanturile mamare: „Aveam silicon chiar și în ganglionii limfatici. E groaznic să îmbătrânești 20 de ani peste noapte”
Înnebunită să facă sex cu oricine, oricând, fosta ducesă a produs daună totală monarhiei. Cât de ipocrită a fost!
Top 7+ cuptoare electrice de masă 2026 – gătește rapid, uniform și fără compromis. Află dacă ai nevoie de acest electrocasnic și cumpără online