Test de cultură generală despre astronomie. În ce an a ajuns căţeluşa Laika în spaţiu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă propunem un test de cultură generală alcătuit din întrebări despre astronomie. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

1. Cine a descoperit planeta Uranus?

a) ‎William Herschel‎

b) Galileo Galilei 

c) Clyde William Tombaugh

2. Care este cel mai mare satelit natural al lui Pluto?

a) Europa 

b) Phobos 

c) Charon 

3. Care este a doua cea mai apropiată planetă de Soare?

a) Mercur 

b) Venus 

c) Marte 

4. În ce an a ajuns primul om pe Lună?

a) 1955

b) 1967

c) 1969

5. Satelitul cărei planete este Deimos?

a) Saturn 

b) Marte

c) Jupiter 

6. Care cel mai inalt varf cunoscut din sistemul solar?

a) Everest

b) Muntele Olimp, de pe Marte

c) Muntele Syria, Marte 

7. Satelitul cărei planete este Europa?

a) Venus 

b) Jupiter 

c) Marte 

8. Ce sistem de stele se mai numeşte Bungula?

a) Alpha Centauri 

b) Beta Tucanae 

c) Alcor 

9. Care este cel mai mare satelit al planetei Saturn?

a) Titan 

b) Dione

c) Rhea 

10. În ce an a ajuns căţeluşa Laika în spaţiu?

a) 1954

b) 1957

c) 1959 

Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – c, 3 – b, 4 – c, 5 – b, 6 – b, 7 – b, 8 – a, 9 – a, 10 – b. 

Mai multe pentru tine:
Cum să faci vafe, înghețată, ciocolată și alte mini-prăjituri ca un maestru cofetar în 2026: cele mai bune aparate pentru desert rapid și delicios!
Sfatul Reginei Elisabeta pentru Kate Middleton înainte de a se căsători cu Prințul William, cel care a devenit soțul ei „încăpățânat”
Alina Pușcău și Jeffrey Epstein. Câți bani i-a trimis miliardarul pedofil mamei celebrului model
Top 6 grătare electrice 2026: Fripturi suculente perfect rumenite, panini aurii și legume crocante, fără fum sau bătăi de cap + ghid de cumpărare
Top 7+ cuptoare electrice de masă 2026 – gătește rapid, uniform și fără compromis. Află dacă ai nevoie de acest electrocasnic și cumpără online
Cele mai bune cântare de bucătărie 2026 pe eMAG: Gadgetul care transformă rețetele, porțiile, proporțiile și sănătatea – ingrediente fără secrete
O zodie trage lozul câștigător în martie 2026. Universul îi deschide toate ușile, după o perioadă lungă de încercări și lacrimi
Tragedia ascunsă de la Castelul Corvinilor. Mesajul sfâșietor lăsat în piatră pe limbă de moarte. Blestem sau legendă?
Top 7 aparate de vidat 2026 pe eMAG: Eroul invizibil din bucătărie care te ajută să păstrezi alimente proaspete săptămâni întregi și să nu-ți golești bugetul
Top 7 sandwich makere 2026: Transformă gustările acasă în adevărate delicii gourmet, rapid și fără efort
Desertul favorit al Elenei Ceaușescu. Folosea o rețetă secretă de fiecare dată: „Mi-a arătat de la A până la Z”