Premieră la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. O companie chineză a câştigat contractul de întreţinere a drumurilor naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumuri naţionale din Moldova vor fi întreţinute de o firmă chineză FOTO Arhivă

Oficialii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi au anunţat că a fost semnat primul acord de întreţinere a drumurilor naţionale cu o companie chineză.

Reprezentanţii DRDP şi cei ai companiei chineze Sinohydro Corporation Limited, parte a PowerChina International Group Limited, au semnat la Iaşi un prim contract. Acesta vizează „Lucrări de întreţinere periodică multianuală- covoare asfaltice executate la cald pentru reţeaua de drumuri naţionale din cadrul DRDP Iaşi- lotul 5- SDN Focşani“ şi are o durată de trei ani. Valoarea pentru care s-a adjudecat licitaţia este de 77 milioane de lei, fără TVA.

„Este un moment istoric pentru Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi pentru DRDP Iaşi, deoarece acordul-cadru încheiat este primul în acest domeniu. Este un pas foarte important pentru infrastructura din România, deoarece se va aduce un management al traficului foarte bine structurat şi avem promisiunile că se va respecta şi finaliza cu succes contractul“, a transmis  Ovidiu Mugurel Laicu, directorul DRDP Iaşi.

Firma din China s-a înscris şi la licitaţiile pentru celelalte loturi, iar rezultatele vor fi făcute publice în perioada următoare. Sinohydro Corporation Limited este parte a PowerChina International Group Limited, grup de firme chinez cu acţionariat de stat. În portofoliul ei figurează construcţia şi reabilitarea de drumuri rapide şi drumuri naţionale din ţări precum Qatar sau Kenia, precum şi construcţia de parcuri eoliene şi centrale termoelectrice în China sau Venezuela.