Ieşean judecat pentru furt, după ce a făcut „o combinaţie“ cu autoturisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Gheorghe Stănescu (27 de ani) a dat la schimb un Chevrolet Aveo pentru un BMW şi un Volswagen. În aceeaşi zi în care a făcut schimbul, s-a dus acasă la cel căruia îi dăduse autoturismul şi i l-a luat din curtea locuinţei.

Anchetatorii au precizat în actul de acuzare că Aurel Gheorghe Stănescu şi victime s-au întâlnit prin intermediul unui alt bărbat care se ocupă cu vânzarea maşinilor second hand. Cei doi au convenit să facă schimb de autoturisme, Stănescu urmând să îi dea un Chevrolet Aveo în schimbul unui autoturism BMW şi a unei autoutilitare Volswagen Transporter. Tranzacţia s-a încheiat la începutul lunii februarie a acestui an, în parcarea unei benzinării din zona Nicolina.

Citiţi şi: Autorii mai multor furturi din oraş, prinşi de oamenii legii

Procurorii susţin în actul de acuzare că în aceeaşi seară, Stănescu s-a dus la locuinţa celui căruia îi dăduse maşina şi i l-a luat din curtea casei. Bărbatul a pornit maşina cu cheia de rezervă a autoturismului.

În timpul anchetei Stănescu a susţinut că de fapt cel cu care încheiase afacerea a vrut să renunţe la schimbul făcut după ce aflase că maşina era luată în leasing şi de fapt beneficiarul acesteia era tatăl lui Stănescu. El a mai precizat că nu i-a putut înapoia cele două maşini pentru că nu ştia ce s-a întâmplat cu ele şi că i-a propus părţii vătămate să îi dea alt autoturism sau o sumă de bani.

Citiţi şi: Au furat şina de tren din faţa locomotivei

Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzaţia de furt calificat, iar potrivit rechizitoriului acesta mai are condamnări anterioare pentru fapte similare. Cea mai recentă, de 3 ani închisoare, a fost primită în mai 2010