Iaşi: Bulibaşa romilor din Grajduri: „Suntem rromi, nu ţigani. Se face o discriminare rasială“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ferdinand Stănescu nu este de acord cu propunerea senatorului Silviu Prigoană, care vrea ca rromilor să li se spună ţigani. Bulibaşa din Grajduri spune că Prigoană nu avea dreptul să vină în Parlament cu această idee.

Propunerea lui Silviu Prigoană nu s-a bucurat de un răspuns favorabil în satul ieşean Grajduri, unde bulibaşa Ferdinand Stănescu s-a făcut foc şi pară când a aflat că senatorul doreşte ca rromilor să li se spună „ţigani".

„Ceea ce propune domnul Prigoană reprezintă o discriminare rasială! De când l-au împuşcat pe Ceauşescu, Dumnezeu să-l ierte, s-a stabilit ca denumirea corectă să fie cea de rrom. Nu sunt deloc de acord cu o schimbarea sugerată de domnul Prigoană", a spus Ferdinand Stănescu.

Bulibaşa din Grajduri nu s-a sfiit să treacă la contraatac. „Domnul Prigoană este român sau ţigan? Vă spun eu, este ţigan ursar. Soţia lui, Adriana bahmuţean, este şi ea ţigancă romanizată, nu de felul celor cu fuste. Dacă domnul Prigoană are plăcerea să i se spună ţigan şi nu rrom, este problema lui", a spus Stănescu, care a continuat.

„Domnul Prigoană a greşit. Mai întâi trebuia să pună mâna pe un dicţionar şi apoi să fi ieşit în faţă. El să-şi vadă de averea lui, pentru că dacă este senator nu este Dumnezeu şi nu trebuie să se dea în spectacol în faţa poporului. Trebuia să vină de la altcineva din Parlament această propunere pentru că majoritatea dintre noi îl cunoaştem pe domnul Prigoană", a încheiat bulibaşa din Grajduri.

Pentru ultimele informaţii din Iaşi daţi click pe imaginea de mai jos: