Cursuri suspendate luni, 27 ianuarie, în judeţele aflate sub cod de ninsoare şi viscol. Toată Moldova intră sub incidenţa deciziei Ministerului Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Ministerului Educaţiei şi Cercetării au decretat suspendarea cursurile în toate judeţele care s-au aflat sub incidenţa oricărui tip de cod de viscol şi ninsoare.

Decizia a fost comunicată oficial, în cursul după-amiezei de duminică, 26 ianuarie, tuturor inspectoratelor şcolare din judeţele aflate sub incidenţa vreunui tip de cod viscol şi ninsoare.

Practic, atât elevii din mediul urban, cât şi cei din mediul rural din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău, Botoşani şi Suceava nu se vor prezenta la ore în cursul zilei de luni, 27 ianuarie.

În funcţie de evoluţia vremii, se va lua o decizie privitoare la suspendarea sau nu a cursurilor, în judeţele enumerate mai sus, în zilele următoare.

În judeţul Vrancea, care va intra sub incidenţa codului roşu începând cu ora 15.00, cursurile vor fi suspendate şi în cursul zilei de marţi, 28 ianuarie.

Oficialii Ministerului Educaţiei au luat decizia de a închide toate şcolile în ciuda faptului că judeţele Iaşi, Suceava, Neamţ şi Botoşani n-au fost afectate serios de condiţiile meteo.

În după-amiază zilei de duminică, 26 ianuarie, autorităţile au raportat că se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile şi că nu există persoane izolate.