Contrabandă în ton cu tehnologia. O dronă burduşită cu ţigări a fost „prinsă” la Frontiera de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieri din Iaşi au identificat o dronă artizanală pe care cetăţeni din Republica Moldova o foloseau pentru a transporta în România ţigări de contrabandă.

Aparatul de zbor transporta un colet de mici dimensiuni în care se aflau 12.500 de ţigări de contrabandă, cu timbru de Republica Moldova. Acesta a fost interceptat luni seară, în jurul orei 20.00, în apropiere de localitatea de frontieră Podu Jijiei.

Poliţiştii au fost alertaţi de zgomotul pe care îl producea drona. 

„S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei,  ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbuşită şi avariată, de care era prins un colet care conţinea ţigări de provenienţă R. Moldova. În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităţilor de frontieră din ţara vecină despre eveniment, iar aparatul de zbor şi coletul au fost duse la sediul instituţiei”, a declarat Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Aceasta a mai precizat că, în urma inventarierii coletului, de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 12.500 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, în valoare  de 2.908 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Ţigări transportate cu drona